001 - Homan Zonnepanelen

Voetpad langs de Bijleveld afgesloten


Geplaatst op: 15 juni 2011

Voor het openbare wandelpad langs de Bijleveld, tussen Oudhuijzerweg en Gagelweg, geldt vanwege het broedseizoen een toegangsverbod tussen 1 maart en 1 juli. Honden zijn niet toegestaan, ook niet aangelijnd. Dit om te voorkomen dat honden en koeien elkaar besmetten met de ziekte Neospora caninum.

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een ééncellige parasiet die in 1984 voor het eerst bij honden werd onderkend. Rund en hond zijn betrokken bij de levenscyclus van de parasiet. Besmetting vindt op twee manieren plaats: overdracht van koe op kalf en overdracht via een eindgastheer, de hond.

De verbodsbepalingen bij de toegangen van het wandelpad zijn op borden aangegeven. Deze worden echter niet nageleefd. Regelmatig worden er bezoekers met honden gezien, ook in het broedseizoen. Het gevolg is nu dat bij vee in dit gebied Neospora caninum voorkomt.

De gemeente heeft zich daarom genoodzaakt gezien om het voetpad met hekken aan beide kanten af te sluiten. Dit geldt voor onbepaalde tijd, mogelijk dus tot ná 1 juli, totdat er een structurele oplossing is gevonden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voetpad langs de Bijleveld afgesloten

Voor het openbare wandelpad langs de Bijleveld, tussen Oudhuijzerweg en Gagelweg, geldt vanwege het broedseizoen een toegangsverbod tussen 1 maart en 1 juli. Honden zijn niet toegestaan, ook niet aangelijnd. Dit om te voorkomen dat honden en koeien elkaar besmetten met de ziekte Neospora caninum.Deze ziekte wordt veroorzaakt door een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: