Dijk Meerbad in Abcoude officieel geopend


Geplaatst op: 14 juni 2011

De dijk Meerbad in Abcoude is opnieuw ingericht. Het resultaat is een prachtige wandel- en fietsroute op een veilige dijk waar inwoners, fietsers en wandelaars volop van kunnen genieten. Op 10 juni jl. is de dijk officieel geopend door wethouder van De Ronde Venen Ingrid Lambregts en dagelijks bestuurslid van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Gerard Korrel.
De dijk is onderdeel van de Amsterdamsestraatweg. Een weg die door de komst van de Nieuwe Amsterdamsestraatweg jarenlang niet meer toegankelijk was voor doorgaand verkeer. De heropening van deze weg voor fietsers en wandelaars creëert een belangrijke schakel in de recreatieve structuur in De Ronde Venen. Vanaf nu beschikken fietsers over een snellere en aantrekkelijkere route van Abcoude naar Amsterdam Zuidoost. Het pad is onderdeel van de fietsroute ‘Rond Gaasp en Gein' van Groengebied Amstelland.

Het Waterschap heeft de dijk door innovatieve technieken versterkt en een kwelscherm geplaatst om lekkage te voorkomen. Langs de oever krijgt de natuur weer vrij spel. Zo is er riet geplant dat binnenkort een volle rietkraag zal vormen die de oever beschermd tegen de westenwind. De aanplant zal de ontwikkeling van flora en fauna in het Abcoudermeer verder stimuleren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dijk Meerbad in Abcoude officieel geopend

De dijk Meerbad in Abcoude is opnieuw ingericht. Het resultaat is een prachtige wandel- en fietsroute op een veilige dijk waar inwoners, fietsers en wandelaars volop van kunnen genieten. Op 10 juni jl. is de dijk officieel geopend door wethouder van De Ronde Venen Ingrid Lambregts en dagelijks bestuurslid van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: