Zeilspektakel in Vinkeveen - Beperkte duikgelegenheid Vinkeveense Plassen op 2 juli 2011


Geplaatst op: 14 juni 2011

Van 29 juni tot en met 3 juli 2011 vindt op verschillende plassen in het Groene Hart het eerste Nationaal Regenboogevenement (NRE) plaats. Vijftien zeilboten uit de Regenboogklasse strijden gedurende vijf dagen namens verschillende gemeenten en organisaties om de eer. Iedere dag wordt op een andere plas gevaren. Doel van het NRE is het plassengebied in het Groene Hart landelijke bekendheid te geven als (water)recreatiegebied.

Ook Vinkeveen staat één dag in het middelpunt van de belangstelling. Als onderdeel van de vijfdaagse wedstrijd zeilt de Regenboogklasse op 2 juli drie manches op de Vinkeveense Plassen. Om deze wedstrijd heen wordt een evenement gebouwd, met onder andere activiteiten op Zandeiland 1 en een uitgebreid programma voor de jeugd op Zandeiland 4.
Het evenement duurt van 10.00 tot 18.00 uur, de wedstrijd vindt plaats in de middag van 14.00 tot 16.00 uur.

Het doel van deelname aan het zeilevenement is de promotie van (water)recreatie in het Vinkeveense plassengebied. Omwille van de veiligheid levert dit op de dag van het evenement helaas enige beperkingen op voor de duikrecreatie:

  • Op 2 juli is er beperkte duikgelegenheid, de duikzone zal kleiner zijn dan normaal.
  • In het wedstrijdgebied op de Noordplas tussen de eilanden mogen geen duikactiviteiten plaatsvinden.
  • Op de plas moet rekening worden gehouden met de zeilwedstrijd en toeschouwers daarvan. Ook daar zal dus minder ruimte voor duikrecreatie beschikbaar zijn.
  • De parkeergelegenheid bij Zandeiland 4 is op deze dag zeer beperkt. Verkeersregelaars op het parkeerterrein van Zandeiland 4 zullen het verkeer in goede banen leiden. Indien de parkeerplaats vol is, wordt verwezen naar de parkeerplaats op Eiland 1.

Bovenstaande afspraken zijn tot stand gekomen in nauw overleg met onder meer de hulpdiensten en Recreatie Midden-Nederland.
Voor meer informatie over het zeilevenement, zie www.nationaalregenboogevenement.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zeilspektakel in Vinkeveen - Beperkte duikgelegenheid Vinkeveense Plassen op 2 juli 2011

Van 29 juni tot en met 3 juli 2011 vindt op verschillende plassen in het Groene Hart het eerste Nationaal Regenboogevenement (NRE) plaats. Vijftien zeilboten uit de Regenboogklasse strijden gedurende vijf dagen namens verschillende gemeenten en organisaties om de eer. Iedere dag wordt op een andere plas gevaren. Doel van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: