CSW toont karakter tegen Foreholte

Geplaatst op: 28 januari 2024

De beginfase was overduidelijk voor Foreholte met direct al een mogelijkheid maar de bal werd naast het doel van doelman Rahim Gok geschoten. Daarna enkele schoten van afstand die keurig onschadelijk werden gemaakt door Gok. Aan de andere kant kwam CSW een aantal malen goed door via de flanken maar prima keeperswerk en een goed verdedigingsblok voorkwamen dat CSW op voorsprong kwam. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van CSW. Teun Gieling kon vrij op de doelman aflopen maar werd onreglementair afgestopt door een verdediger van Foreholte buiten de zestienmeter. Rood voor de speler van Foreholte en een vrije trap voor CSW. Soulaimane Ouhamad schaarde zich achter de bal en zag zijn inzet op de lat belanden buiten het bereik van de doelman. De terugspringende bal werd vervolgens door Justin Both keihard ingeschoten maar de doelman kon de bal net onder de lat vandaan tikken. CSW behield hierna het overwicht en het wachten was op de voorsprong. Uit een voorzet werd de bal schitterend met het hoofd teruggelegd door Stijn Molenaar op Teun Gieling die keihard inschoot maar ook deze bal werd door de doelman uit de hoek geranseld. Het lukte CSW maar niet om een opening te vinden in de hechte defensie van Foreholte en zodoende gingen beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Ook na rust behield CSW het overwicht maar net als voor rust was het heel moeilijk om de juiste opening te vinden en daardoor waren de kansen zeer schaars. Noah Steen probeerde het een paar keer van afstand maar de bal verdween bij zijn pogingen over en naast het doel. In de omschakeling bleef Foreholte levensgevaarlijk en kreeg de ploeg een paar prima mogelijkheden maar veelal werd het doel te hoog gezocht of was doelman Gok de situatie de baas. CSW bleef knokken voor een goed resultaat en kreeg na 83 minuten spelen loon naar werken. Elroy Baas verzond een prachtige pass op de diepgaande Ouhamad die alleen op de doelman mocht afgaan en vervolgens het hoofd koel hield en de bal heel beheerst binnenschoot. Even later leek de definitieve beslissing te vallen toen een voorzet van Baas op het hoofd van Molenaar belandde die de bal prima inknikte maar helaas op de voeten van de doelman. Foreholte gaf zich lang nog niet gewonnen en perste er nog een slotoffensief uit. CSW moest alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen maar de foutloze defensie en de uiterst betrouwbare Gok wensten niet te capituleren. Vlak voor tijd nog en enorme kans voor Khalid el Jebli maar hij zag de bal over het doel verdwijnen. Na het laatste fluitsignaal grote opluchting aan de kant van CSW dat door deze overwinning weer richting de middenmoot kan kijken.

Na de zware nederlaag van vorige week heeft CSW op karakter en werklust een zeer kostbare zege geboekt op Foreholte. Op eigen veld boekte de ploeg van trainer Strating een belangrijke 1-0 zege en dat was nodig ook om uit de gevarenzone weg te blijven. De beginfase was overduidelijk voor … Lees meer »