Nacht van gebed 17 juni


Geplaatst op: 14 juni 2011

In de 'Nacht van gebed' van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni staat verenigingsgebouw ‘Het Kruispunt' in Mijdrecht de hele nacht open voor gebed. Iedereen die wil bidden voor gelovigen die lijden onder vervolging, is van harte welkom.

De Nacht van gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Op honderden locaties komen gelovigen in Nederland en België bij elkaar om voor hen te bidden, bewust in de nacht. "Juist 's nachts hebben veel vervolgde christenen het moeilijk", zegt Open Doors woordvoerder Klaas Muurling. "Dan slaat de twijfel toe. Bovendien zien we in de Bijbel dat veel christenen 's nachts bidden. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente 's nachts voor hem en kwam hij vrij."

Irak
Belangstellenden kunnen vrij inlopen vanaf 21.45 uur tot 06.00 uur 's morgens. De verschillende onderwerpen voor gebed worden ingeleid met korte films van Open Doors. Dit jaar gaat het gebed onder meer over Irak, vanwege geweld tegen gelovigen in Bagdad en Mosul (in de regio van het Bijbelse Ninevé).Velen vluchtten, anderen twijfelen over vertrek. Ninevé staat symbool voor al die andere plekken waar christenen vervolgd worden vanwege hun geloof.

Solidair
Wie solidair wil zijn met vervolgde gelovigen, kan naar de Nacht van gebed komen. Gelovigen in Nederland kunnen nog altijd in vrijheid bij elkaar komen, hun geloof beleven en bidden. Belangstellenden zijn van harte welkom in verenigingsgebouw 'Het Kruispunt' bij CGK 'De Wegwijzer' aan de Kon. Julianalaan 22 in Mijdrecht. Voor meer informatie: www.opendoors.nl, Saskia van den Bor tel. 0297 - 75 26 45.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nacht van gebed 17 juni

In de 'Nacht van gebed' van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni staat verenigingsgebouw ‘Het Kruispunt' in Mijdrecht de hele nacht open voor gebed. Iedereen die wil bidden voor gelovigen die lijden onder vervolging, is van harte welkom. De Nacht van gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: