‘Symfonie van de Veensteekmachine’ interviewt getuigen!


Geplaatst op: 14 juni 2011

Geluiden terughalen die niet meer bestaan. Op 28 juni interviewt en filmt museum De Ronde Venen mensen die de veensteekmachine nog hebben gekend, om zo de originele klank van de machine boven water te halen. Dit wordt vertaald tot een groot muziektheaterstuk, dat in 2013 wordt gepresenteerd.

Vorige maand is Museum De Ronde Venen van start gegaan met het project ‘Symfonie van de Veensteekmachine.' Bij dit tweejarig project haalt het museum het originele geluid van de machine, die tot 1975 dienst deed op de Vinkeveense plassen, terug uit het geheugen van de inwoners van De Ronde Venen. Dit zal worden omgezet in een symfonie, gemaakt voor en door de inwoners uit de gemeente. In 2013 wordt deze feestelijk gepresenteerd in de vorm van een groot muziektheaterstuk.

Op dit moment zoekt en benadert het museum personen die zich het karakteristieke geluid nog herinneren; doordat ze er zelf op hebben gewerkt of zich nog herinneren hoe de machine over de plassen klonk. Op 28 juni vinden de eerste interviews plaats in het museum in Vinkeveen, waarbij het museum de geïnterviewden vraagt om de beleving van het geluid van de machine te omschrijven en te imiteren. De interviews worden gemonteerd tot een korte film. Deze dient ter inspiratie voor de culturele instellingen in de Ronde Venen om het op de geluiden gebaseerde muziekstuk uit te voeren.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht, Rabobank en het Prins Bernard Cultuurfonds. Als u aanwezig wilt zijn tijdens de eerste draaidag of voor meer informatie, neemt u contact op met Marlous van Merkenstein van Museum De Ronde Venen via telefoonnummer: 0297-262223 of 06-47202165. Of per email via marlous@museumderondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

‘Symfonie van de Veensteekmachine’ interviewt getuigen!

Geluiden terughalen die niet meer bestaan. Op 28 juni interviewt en filmt museum De Ronde Venen mensen die de veensteekmachine nog hebben gekend, om zo de originele klank van de machine boven water te halen. Dit wordt vertaald tot een groot muziektheaterstuk, dat in 2013 wordt gepresenteerd. Vorige maand is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: