001 - Escaperoom aglemeen

Amsterdams Bos krijgt (voor 1 dag) een 18 holes golfbaan


Geplaatst op: 14 juni 2011


Er wordt momenteel druk gemaaid in het Amsterdamse Bos. Niet zomaar, maar doelgericht werken vrijwilligers van onder meer de organiserende Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn aan het uitzetten van 18 holes. Want op 21 juni wordt daar voor het eerst het Amsterdamse Bos Golf gespeeld op een volledig uitgeruste par 71 golfbaan.

32 teams
Voor de eerste editie van het Amsterdams Bos Golf hebben zich inmiddels 32 teams aangemeld (36 is het maximum). Doel van dit ‘First Amsterdam Rough Tournament' is het bijeenbrengen van een forse financiële ondersteuning van onderzoek door de Stichting MS Research. De 32 teams hebben elk een flight van vier personen samengesteld. Zij beginnen volgende week dinsdag om klokslag 12.00 uur op achttien banen met twee flights tegelijk. Er wordt gespeeld met iets lichtere golfballen die ook kunnen blijven drijven. Bij elke hole (variërend van 110 tot 435 meter lengte) worden marshalls ingezet die voor de veiligheid van het overige publiek in het bos zorgdragen. Zo rond 17.00 uur worden de eerste teams binnen verwacht in het Clubhuis van Cricketvereniging dat als start en aankomstpunt geldt.

Uitdaging en verwennerij
De golfers komen tijdens het toernooi verschillende extra uitdagingen tegen. Twee keer moet over water geslagen worden, waarna ze ofwel met een speciaal pontje worden overgezet, dan wel via een opblaasbrug (ponton) die hole kunnen afmaken. Twee keer komen de spelers professional golfers tegen met wie ze de strijd aangaan om de beste slag. En één keer wordt gestreden om de ‘longest drive', de verst geslagen bal op de fairway richting de green.
Maar drie keer worden de spelers onderweg op cateringpunten in de baan onthaald op verse sushi en thee (Sushi King) , lekkere sappen (Houtop) en een heerlijke amuse met een klein glaasje Prosecco (Jonge Dikkert). Na afloop komen de deelnemende teams bijeen in het clubhuis om te horen wie met de speciaal gebakken wisselbokaal naar huis mag gaan. Voordat dat het zover is, kunnen de spelers nog genieten van een uitgebreid culinair diner dat wordt bereid door chef-kok Ad Bocxe van Partcatering Leenders (tevens hofleverancier van het Concertgebouw).

Mee-eters welkom!
Voor de teamleden is het eten en drinken inbegrepen in de deelname aan Amsterdam Bos Golf. Maar belangstellenden kunnen eveneens mee-eten en drinken in een ontspannen en gezellige ambiance in het cricket clubhuis. Kosten zijn 75 euro, inclusief een bijdrage aan het goede doel. Aanmelden kan via de website www.amsterdamsebosgolf.nl . Aanwezigen kunnen ook meebieden op interessante kavels die tijdens een veiling worden aangeboden. Van een verblijf in een luxe vakantiewoning in Arcen tot een weekend cabrio rijden in een Volvo, of van een diner voor zes personen bij Restaurant Aan de Poel tot een exclusieve, genummerde John Lennon vulpen van Mont Blanc. Et cetera.

Aan het eind van de avond worden de inkomsten uit de veiling opgeteld bij de inkomsten van het golftoernooi. Dan wordt door de organiserende Rotary Club een cheque aangeboden aan de Stichting MS Research. Want daar is het tenslotte allemaal om begonnen!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Amsterdams Bos krijgt (voor 1 dag) een 18 holes golfbaan

Er wordt momenteel druk gemaaid in het Amsterdamse Bos. Niet zomaar, maar doelgericht werken vrijwilligers van onder meer de organiserende Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn aan het uitzetten van 18 holes. Want op 21 juni wordt daar voor het eerst het Amsterdamse Bos Golf gespeeld op een volledig uitgeruste par 71 golfbaan. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: