Sport en cultuur voor jongvolwassenen met lage inkomens

Sport en cultuur voor jongvolwassenen met lage inkomens


Geplaatst op: 6 februari 2024

Inwoners van de gemeente Uithoorn tussen de 18 en 27 jaar die geen geld hebben om lid te worden van een (sport)vereniging, kunnen vanaf nu gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds zorgt voor betaling van het lesgeld en materialen. 

Al jaren is de gemeente Uithoorn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport&Cultuur. Wethouder José de Robles: “Dit fonds is er voor kinderen tot 18 jaar. Na je 18e viel je dus buiten de boot. We zijn heel blij dat er nu ook jongeren vanaf 18 jaar financieel geholpen kunnen worden met het Volwassenenfonds. Want daar is grote behoefte aan.“

Het fonds kan ingezet worden voor activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, kickboksen, turnen, theaterles of dansles. En nog veel meer. “Er is heel veel mogelijk. Want ook de benodigde materialen kunnen worden vergoed,” legt De Robles uit.

Hoe aanvragen?

Inmiddels zijn de eerste aanvragen binnen. De aanvraag wordt gedaan door een zogenoemde “intermediair”. Dit kan bijvoorbeeld een schuldhulpverlener zijn, een huisarts, jongerenwerker of een maatschappelijk werker. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vergoedt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder. Je hoeft het bedrag dus niet eerst voor te schieten.

Tot 350 euro

Het Volwassenenfonds vergoedt een bedrag tot maximaal 350 euro per jaar voor sport of 350 euro per jaar voor cultuur. Mocht er na het betalen van de contributie geld over zijn, dan is het mogelijk om voor het resterende bedrag attributen aan te vragen. Meer informatie: www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/uithoorn/


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sport en cultuur voor jongvolwassenen met lage inkomens

Inwoners van de gemeente Uithoorn tussen de 18 en 27 jaar die geen geld hebben om lid te worden van een (sport)vereniging, kunnen vanaf nu gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds zorgt voor betaling van het lesgeld en materialen.  Al jaren is de gemeente Uithoorn aangesloten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: