Klus zit er bijna op: laatste blokken springstof onschadelijk gemaakt

Klus zit er bijna op: laatste blokken springstof onschadelijk gemaakt


Geplaatst op: 10 februari 2024

Nog één voorraadje oorlogstuig onschadelijk maken en dan zit de ruiming van explosieven in Mijdrecht erop.

 

Bij het grond- en baggerbedrijf Van Schie aan de Constructieweg kwamen twee weken geleden plotseling explosieven aan het licht. Opsporingsbedrijf T&A Survey en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) maken sindsdien het gevaarlijke spul onschadelijk.

De twee organisaties hebben inmiddels de finish in zicht. Woordvoerder Sep van Sermondt van T&A vertelt dat na de vorige opruimronde op woensdag 31 januari nog een aantal explosieven zijn aangetroffen.

 

Blokjes springstof

Het gaat om diverse blokjes springstof (vernielingsladingen genaamd), een aantal patroonhouders en een pantservuist, een Duitse anti-tankgranaat. De netto explosieve lading van dat alles zit nog onder de limiet van tien kilo. In dat geval mag het materiaal ter plaatse in een beveiligde container worden bewaard, licht hij toe.

,,We onderzoeken nog de gestorte bagger, maar de verwachting is dat we eind deze week de werkzaamheden kunnen afronden. De materialen worden maandag aan de EOD overgedragen, die de explosieven tot ontploffing zal brengen’’, zegt Van Sermondt.

 

 


Laatst bewerkt op: 9 februari 2024 10:51

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Klus zit er bijna op: laatste blokken springstof onschadelijk gemaakt

Nog één voorraadje oorlogstuig onschadelijk maken en dan zit de ruiming van explosieven in Mijdrecht erop.   Bij het grond- en baggerbedrijf Van Schie aan de Constructieweg kwamen twee weken geleden plotseling explosieven aan het licht. Opsporingsbedrijf T&A Survey en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) maken sindsdien het gevaarlijke spul onschadelijk. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: