001 - De Baat
Atlantis verliest tactische wedstrijd van Nova

Atlantis verliest tactische wedstrijd van Nova


Geplaatst op: 12 februari 2024

Op de avond van 10 februari verzamelden de supporters zich in sporthal Phoenix voor de wedstrijd tussen Atlantis en Nova. Het door van Walraven gesponsorde Atlantis vond zichzelf terug op de ranglijst op een 5de plaats met een aantal van 10 punten. Nova stond hier wat onder met een aantal van 4 punten. Dit gaf aan dat het nog wel is een belangrijke wedstrijd kon worden. En dit was ook voelbaar in de zaal. De bal werd vandaag gesponsord door De Kantine.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat dit een tactische strijd zou worden. Atlantis had op het begin moeite met het vinden van de korf. Het tactische plan richtte zich voornamelijk op achterverdedigen aan beide kanten, dit maakte dat de doelpunten wat schaars waren in de beginfase.

Uiteindelijk wist Nova de eerste voorsprong te pakken met 1-3, maar dit gat wist Atlantis snel dicht te slaan en bracht de score weer naar 3-3. Uiteindelijk volgde er telkens een score aan de ene kant, maar vlak daarna ook weer een score aan de andere kant. Dit zorgde voor de respectievelijke tussenstanden van 4-4, 5-5 en 6-6. Dit ging door tot de 7-7 waarna de scheidsrechter affloot voor rust.

In de rust werd voornamelijk gezegd dat er meer energie in moest en dat we er tegenaan moesten gaan, maar het was uiteindelijk Nova dat scherper uit de kleedkamer kwam. Al snel werd de 7-9 op het scorebord gezet wat inhield dat Atlantis weer in de achtervolging moest. Maar het tegendeel liet zich iets later zien. Door zeer zuivere schoten aan de kant van Nova liep de score gestaag op tot 10-19, waarmee Atlantis de taak kreeg om dit grote gat maar eens te dichten.

Ondanks de vastberadenheid van Atlantis kwamen ze net tekort om de voorsprong van Nova in te halen. De uitslag werd uiteindelijk bepaald op 14-19 in het voordeel van Nova. Met deze nederlaag zal Atlantis zich moeten herpakken voor de volgende uitdaging. Op 2 maart staat de wedstrijd tegen DES in Den Hoorn op het programma. Ontzettend bedankt voor alle support tijdens de wedstrijd! Zien wij jullie ook op 2 maart?


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis verliest tactische wedstrijd van Nova

Op de avond van 10 februari verzamelden de supporters zich in sporthal Phoenix voor de wedstrijd tussen Atlantis en Nova. Het door van Walraven gesponsorde Atlantis vond zichzelf terug op de ranglijst op een 5de plaats met een aantal van 10 punten. Nova stond hier wat onder met een aantal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: