001 -Family
Brugklastraining Stevige Stap van start voor kinderen uit groep 8

Brugklastraining Stevige Stap van start voor kinderen uit groep 8


Geplaatst op: 13 februari 2024

In augustus zetten vele kinderen de stap naar de brugklas. Een fase die vele veranderingen met zich meebrengt: nieuwe klasgenoten, een groot schoolgebouw, (veel) nieuwe leraren en niet te vergeten het huiswerk. De Training Stevige Stap geeft kinderen vóór én aan het begin van de brugklasperiode een steuntje in de rug, zodat ze met meer zelfvertrouwen starten op het voortgezet onderwijs.

Mirelle Valentijn begeleidt al jaren aanstaande brugklassers bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. “Kinderen die wat onzeker zijn, kunnen ontzettend tegen die verandering opzien”, weet Mirelle. “Omdat ze zich nog geen goed beeld kunnen vormen van wát er allemaal gaat veranderen, maken sommige kinderen zich er erg druk over hoe ze daarmee om kunnen gaan. De inschrijving op de middelbare school komt dichterbij en daarmee neemt de spanning en onzekerheid voor sommige kinderen toe. Door samen met de kinderen te werken aan hun zelfvertrouwen, én door ze met praktische, direct toepasbare handvatten op weg te helpen, vullen de kinderen hun rugzak met vaardigheden, waardoor ze een stevige stap kunnen zetten naar het VO.”

In de training wordt gewerkt aan persoonlijke leerdoelen die ze tijdens de intake formuleren. De eerste vijf lessen vinden plaats vóór de zomervakantie. Hierin komen onder meer thema’s positief denken, klasgenoten leren kennen, grenzen stellen en opkomen voor jezelf aan de orde. De laatste vijf lessen vinden plaats ná de zomervakantie. De kinderen kunnen de ervaringen die ze die eerste periode op de nieuwe school opdoen inbrengen tijdens de training. Ook komen dan o.a. de thema’s: meedoen, omgaan met lastige situaties (zoals kritiek, ruzies en pesten en groepsdruk), keuzes maken, online omgaan met elkaar, hulp vragen en het plannen en organiseren van huiswerk aan bod.

Voor de meivakantie vinden de intakegesprekken plaats. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. De training start op dinsdagmiddag na de meivakantie. Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de groepstrainingen op https://www.servicepuntderondevenen.nl/regeling/trainingen-voor-kinderen 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brugklastraining Stevige Stap van start voor kinderen uit groep 8

In augustus zetten vele kinderen de stap naar de brugklas. Een fase die vele veranderingen met zich meebrengt: nieuwe klasgenoten, een groot schoolgebouw, (veel) nieuwe leraren en niet te vergeten het huiswerk. De Training Stevige Stap geeft kinderen vóór én aan het begin van de brugklasperiode een steuntje in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: