001 - Tuimarkt
“Uithoorn denkt mee” in nieuw jasje

“Uithoorn denkt mee” in nieuw jasje


Geplaatst op: 21 februari 2024

Uithoorn denkt mee, de website voor inwoners die willen meedenken en meepraten over het beleid en de plannen van de gemeente Uithoorn, is vernieuwd. De site ziet er fris en aantrekkelijk uit en de informatie is beter vindbaar. 

Wethouder Ferry Hoekstra: “Participatie, de inbreng van inwoners, komt op verschillende momenten terug in het gemeentelijke proces van besluitvorming en uitvoering. Ik denk dan aan thema’s als mobiliteit, afval en de energietransitie. Maar ook aan concrete bouw- en inrichtingsprojecten, zoals de planning en aanleg van nieuwe woongebieden, aanpassingen aan de verkeersstructuur, de zorg voor voldoende parkeerplekken. Aan plekken voor groen en kunst in de openbare ruimte, en faciliteiten voor sport, cultuur, zorg en ontspanning. Kortom, participatie komt overal terug waar de gemeente afwegingen maakt voor de keuzes die Uithoorn en De Kwakel prettig, veilig en duurzaam maken voor wie er woont en werkt.” 

Platform

Om de inwoners te informeren en te betrekken bij die ontwikkelingen is een aantal jaren geleden het participatieplatform Uithoorn denkt mee opgezet. Inwoners kunnen zich aanmelden als “meedenker” om hun mening en hun ideeën te delen met de gemeente en met elkaar. Ze kunnen de plannen bekijken, zien wanneer er bijeenkomsten zijn en de verslagen teruglezen. Zo blijft iedereen op de hoogte van de besluiten en de uiteindelijke uitvoering.

Meedenken

Uithoorn denkt mee is nu dus in een nieuw jasje gestoken. De website heeft een fris nieuw uiterlijk gekregen en is zo ingericht dat de informatie gemakkelijker is te vinden en te volgen. In de komende jaren wordt Uithoorn denkt mee verder ontwikkeld als de plek waar inwoners en de gemeente samen kunnen werken aan de dienstverlening van de gemeente. En daarmee aan de toekomst van hun eigen leefomgeving. Neem een kijkje op www.uithoorndenktmee.nl en meld u aan als meedenker bij de plannen van gemeente Uithoorn.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

“Uithoorn denkt mee” in nieuw jasje

Uithoorn denkt mee, de website voor inwoners die willen meedenken en meepraten over het beleid en de plannen van de gemeente Uithoorn, is vernieuwd. De site ziet er fris en aantrekkelijk uit en de informatie is beter vindbaar.  Wethouder Ferry Hoekstra: “Participatie, de inbreng van inwoners, komt op verschillende momenten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: