001 - Tuimarkt
Bomenrenovatie in volle gang

Bomenrenovatie in volle gang


Geplaatst op: 21 februari 2024

De gemeente is in januari gestart met de jaarlijkse bomenrenovatie. 14 februari plantte wethouder Sven Spaargaren hiervoor een van de bomen terug.

Jaarlijks controleert de gemeente een derde van de gemeentelijke bomen op ziekte, plagen, dood hout en slechte groeiomstandigheden. Voor een deel van de gecontroleerde bomen is het voldoende om alleen het dode hout te verwijderen of het aangetaste hout te snoeien. Helaas worden er ook een aantal bomen uit het oogpunt van veiligheid en ziekte verwijderd.

Wethouder Sven Spaargaren “Als gemeente vinden wij het belangrijk ons bomenbestand op orde te houden en voor de verwijderde bomen nieuwe terug te plaatsen. In totaal worden er nu 130 bomen nieuwe bomen geplaatst. Hiervan zijn er sinds januari al 30 bomen gepland. De komende periode worden de resterende 100 bomen nog geplant op diverse locaties in Aalsmeer en Kudelstaart.”

Groen voor groen

Gelijktijdig met deze bomenrenovatie is ook de jaarlijkse veiligheidscontrole van bomen voor dit jaar van start gegaan. Zieke of onveilige bomen die uit deze controle naar voren komen worden verwijderd en zoveel mogelijk in het volgende plantseizoen een-op-een vervangen door een nieuwe boom. Soms is het niet mogelijk een boom terug te plaatsen op dezelfde plek, bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek waardoor een boom te weinig groeikansen heeft of omdat er kabels en leidingen in de weg zitten. De gemeente zoekt dan naar een andere geschikte plek om de boom terug te planten. Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met het broedseizoen van vogels.

Vragen over bomenrenovatie

Mocht u nog vragen hebben over de renovatie van de bomen stel deze dan aan projectmanager Groen, Jasper Schulp, op e-mailadres j.schulp@amstelveen.nl.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bomenrenovatie in volle gang

De gemeente is in januari gestart met de jaarlijkse bomenrenovatie. 14 februari plantte wethouder Sven Spaargaren hiervoor een van de bomen terug. Jaarlijks controleert de gemeente een derde van de gemeentelijke bomen op ziekte, plagen, dood hout en slechte groeiomstandigheden. Voor een deel van de gecontroleerde bomen is het voldoende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: