001 - Tuimarkt
Veel interesse voor bijeenkomst: Herinrichting winkelgebied Ophelialaan

Veel interesse voor bijeenkomst: Herinrichting winkelgebied Ophelialaan


Geplaatst op: 20 februari 2024

Woensdag 14 februari lichtte de gemeente Aalsmeer in Het Baken de plannen voor de herinrichting van het winkelgebied Ophelialaan en omgeving toe. De riolering en verharding van de Ophelialaan en omgeving zijn aan vervanging toe en gelijktijdig krijgt ook het winkelgebied een kwaliteitsimpuls. De planning is om medio 2025 met de werkzaamheden te starten en het daarna in fases uit te voeren. Inwoners en winkeliers konden tijdens deze bijeenkomst hun wensen en aanvullingen op de plannen kenbaar maken.

Ruim 65 omwonenden en winkeliers waren langsgekomen en lieten zich informeren over de concept ontwerpen van de Ophelialaan en Primulastraat Noord. De meeste vragen en wensen gingen over parkeren en een groene uitstraling voor het gebied. Ook werden ideeën gedeeld over snelheid remmende maatregelen, veiligheid fietsers en voetgangers, het handhaven van 30 km/u, het laden en lossen en de toegankelijkheid van mindervaliden.

Planning

De planning is om als eerste de riolering in de Ophelialaan en de Primulastraat Noord (het deel ter hoogte van de winkels tussen de Burgemeester Kasteleinweg en de Spoorlaan en de Primulastraat Noord tussen de Spoorlaan en de Ophelialaan) te vernieuwen. Gelijktijdig wordt het winkelgebied aangepakt. De rioolvervanging in de overige straten van deze wijk staan na deze fase op de planning. Deze planning is nog wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de nutsbedrijven die voorafgaand aan de herinrichting de noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren.

Wethouder Sven Spaargaren: “Ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar inbreng. Wij gaan de reacties, wensen en suggesties verder uitwerken en informeren iedereen in het voorjaar in een volgende informatiebijeenkomst. Belangrijke aandachtspunten bij de uitwerking van de plannen is het verbeteren van de verblijfskwaliteit, verkeersveiligheid, toegankelijkheid en parkeren.”

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest te komen, dan kunt u tot en met 26 februari met Jack Smit via jack.smit@amstelveen.nl afspreken over uw wensen en aanvullingen op het concept ontwerpBron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel interesse voor bijeenkomst: Herinrichting winkelgebied Ophelialaan

Woensdag 14 februari lichtte de gemeente Aalsmeer in Het Baken de plannen voor de herinrichting van het winkelgebied Ophelialaan en omgeving toe. De riolering en verharding van de Ophelialaan en omgeving zijn aan vervanging toe en gelijktijdig krijgt ook het winkelgebied een kwaliteitsimpuls. De planning is om medio 2025 met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: