001 -Family

VIOS volop in beweging


Geplaatst op: 15 juni 2011

Bij muziekvereniging VIOS uit Mijdrecht is altijd wat te beleven. Het seizoen loopt bijna ten einde, maar niet voordat VIOS het defilé van de avondvierdaagse leidt en nog maar eens een rondje door de wijk heeft gemaakt. Deze keer worden Wickelhof en Twistvlied met een bezoek vereerd. De vernieuwde website gaat online en het nieuwe seizoen start na de zomervakantie weer volop. De repetities en diverse opleidingen beginnen dan weer. Én..., er is nog plek voor majorettes, slagwerkers, blazers, dweilers en bij de gratis MusicKidz lessen.

Website
Op 15 juni is de geheel vernieuwde website www.vios-mijdrecht.nl officieel online gegaan. Met het failliet gaan van bouwbedrijf Midreth is VIOS haar hoofdsponsor kwijt. Niet alleen betekende dit de nodige financiële bijsturing, maar ook aanpassing van de administratieve omgeving. Een nieuw internetadres was één van de zaken die geregeld moest worden. Gelijk heeft de site ook maar een facelift en grondige onderhoudsbeurt gehad. De performance is sterk verbeterd door de site van een server in Verweggistan terug naar huis te halen. Dankzij de vaak nachtelijke inspanningen van Alexander van Ballegooij en Dennis de Groot staat de vereniging er weer digitaal gelikt op.

Social media
VIOS is ook via @viosmijdrecht op twitter te volgen. En VIOS heeft een vriendenpagina op Hyves. Meld je aan en hyve's mee op http://vios.hyves.nl.

VIOS neemt weer de wijk
Op 17 juni neemt VIOS de lange stoet avondvierdaagse wandelaars op sleeptouw bij de laatste loodjes in Mijdrecht. Op 30 juni marcheert de Show- & Marchingband vervolgens door de straten van de wijken Wickelhof en Twistvlied met een grote finale op het grasveld bij de Taling. VIOS vertrekt om 19:00 uur vanaf clubgebouw De Notenkraker aan de Windmolen om uiteindelijk via de wijken om 20:00 uur op het grasveld bij de Taling de U2 taptoeshow op te voeren. Van daar marcheert de band weer terug naar het thuishonk aan de Windmolen. En vast voor in de agenda... Op 25 augustus doet de Show- & Marchingband Hofland-Noord aan en op 22 september is er een vergelijkbare rondgang door de wijk Molenland.

MusicKidz
In september gaan ook de MusicKidz weer van start. Sinds een aantal jaren is het voor alle kinderen mogelijk om een gratis muziekopleiding te volgen bij muziekvereniging VIOS. De vereniging heeft een totaalpakket samengesteld waarbij de kinderen in een half jaar tijd een goed beeld krijgen van muziek maken, noten lezen, instrumenten bespelen, etc.
VIOS MusicKidz is gratis voor alle kinderen, dus de kosten hoeven geen beletsel te zijn om aan het programma mee te doen.
Alle kinderen in de leeftijd vanaf 7 jaar, basisschool groep 3 en 4, kunnen MusicKidz worden. De keuze is op deze jonge kinderen gevallen omdat zij veelal op deze leeftijd hun zwemdiploma's op zak hebben en een andere sport of activiteit kunnen gaan volgen.
VIOS vindt het belangrijk om kinderen te laten beleven hoe leuk het is om muziek te maken. Niet in het minst door onze eigen jeugd uit de Show- & Marchingband bij verschillende lessen te laten helpen.
Voor informatie over en aanmelden voor MusicKidz kun je terecht bij Kees Posdijk. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 51348872. Mailen kan ook naar pr@vios-mijdrecht.nl.

Majorettes, blazers en slagwerkers
Ook de andere opleidingen starten weer na de vakantie. Voor sousafoon, bariton, trombone, trompet, saxofoon, dwarsfluit en slagwerk. Voor informatie of aanmelden kun je terecht bij Ingrid de Boer (0297) 282856 en Karin Schrama (0297) 250510.
Voor informatie over en aanmelden voor de majoretteopleiding kun je het beste even met Chantal de Groot op het nummer (0297) 272862 bellen.

Dweilorkest DORST
Muzikanten hebben de naam altijd dorst te hebben! Daar hebben ze bij VIOS iets op gevonden. Het is ook mogelijk je muzikale ‘dorst te lessen' in het dweilorkest. DORST brengt met feestelijke muziek sfeer tijdens het carnaval, bij bruiloften, jubilea, (voetbal)wedstrijden, etc. Daarnaast bezoeken zij ook de diverse dweilorkestenfestivals.
Ook DORST kan nog best wat uitbreiding van de bezetting gebruiken. Dus speel je sousafoon, bariton, trombone, trompet of saxofoon of ben je slagwerker? Neem dan eens contact op met Gerrit van Vliet op nummer (06) 21525558 en kijk voor meer informatie op www.dweilorkest-dorst.nl.

VIOS volop in beweging. Grijp je kans en beweeg lekker mee.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VIOS volop in beweging

Bij muziekvereniging VIOS uit Mijdrecht is altijd wat te beleven. Het seizoen loopt bijna ten einde, maar niet voordat VIOS het defilé van de avondvierdaagse leidt en nog maar eens een rondje door de wijk heeft gemaakt. Deze keer worden Wickelhof en Twistvlied met een bezoek vereerd. De vernieuwde website … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: