001 - Tuimarkt
Boekenweeklezing bij Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer

Boekenweeklezing bij Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer


Geplaatst op: 21 februari 2024

Traditiegetrouw nodigen Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en De Bibliotheek Amstelland in de Boekenweek een bekende schrijver uit. Dit jaar – op woensdag 20 maart 2024 - komt bestseller auteur Suzanna Jansen naar De Oude Veiling in Aalsmeer voor een lezing over haar nieuwste boek De Omwenteling (of de eeuw van de vrouw).

Suzanna Jansen, bekend van o.a. Het pauperparadijs, is schrijver, verteller en moderator. In haar boeken probeert ze het heden te begrijpen door het verleden te onderzoeken. Ze tekent de ‘grote’ historie op door te laten zien wat die met individuele levens doet. Als spreker is ze enthousiast en bevlogen waarbij ze haar luisteraars meeneemt met haar inspirerende stijl. 

In haar nieuwste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw – ook al weer een bestseller – beschrijft ze de positie van vrouwen en dus die van ons allemaal, sinds 1922. In dat jaar konden vrouwen voor het eerst stemmen, en werd haar moeder geboren. Via het leven van haar moeder (Betsy Dingemans uit Het pauperparadijs), haar oudere zus en haarzelf schetst ze de afgelopen eeuw. En toont ze waar de genderverhoudingen van onze tijd vandaan komen. NRC recensie: “Een meeslepend verhaal dat uitnodigt om nog eens na te denken over gezinsverhoudingen, toen en nu. Voor vrouwen én voor mannen.”

Suzanna debuteerde in 2008 met Het pauperparadijs over de roemruchte armenkoloniën van Veenhuizen en haar familiegeschiedenis daar. In Ondanks de zwaartekracht (2017) vertelt Suzanna over haar (mislukte) droom om balletdanseres te worden. Wael, het verhaal van een jongen uit Syrië (2019) is het aangrijpende relaas van een doodgewone student die door de oorlog zijn leven ziet afbrokkelen en geen andere keuze heeft dan op een schip stappen over de Middellandse Zee.

Woensdag 20 maart 2024 20.00 uur in De Oude Veiling. Ga voor informatie en voorverkoop kaartjes naar de websites kunstencultuuraalsmeer.nl en de bibliotheekamstelland.nl.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Boekenweeklezing bij Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer

Traditiegetrouw nodigen Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en De Bibliotheek Amstelland in de Boekenweek een bekende schrijver uit. Dit jaar – op woensdag 20 maart 2024 - komt bestseller auteur Suzanna Jansen naar De Oude Veiling in Aalsmeer voor een lezing over haar nieuwste boek De Omwenteling (of de eeuw … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: