001 - Tuimarkt
Frans de Bieslaan officieel onthult

Frans de Bieslaan officieel onthult


Geplaatst op: 21 februari 2024

Op woensdag 14 februari onthulde wethouder Sven Spaargaren samen met de familie van Frans de Bies officieel de ‘Frans de Bieslaan’ in de Hornmeer.
De heer de Bies kwam als 23-jarige KNIL militair van de koloniale reserve vanuit Suriname naar Nederland. Hij kwam terecht in Aalsmeer en werd in 1940 ook lid van VVA. Zo’n 15 jaar heeft hij hier de sterren van de hemel gespeeld. Toen zijn voetbalcarrière ten einde liep is hij nog lang bij de club gebleven als masseur, verzorger en vrijwilliger. De heer de Bies was altijd vrolijk, een aimabel mens en heeft veel gedaan voor de samenleving. Kortom een man die door vele werd gewaardeerd en vele jaren te vinden was op het VVA-terrein waar nu de Triadeschool en de nieuwe woningen staan.

Toen er een nieuwe straatnaam moest komen voor de weg bij de Triadeschool en de huizen kwam er in 2019 een motie van het CDA om de straat te vernoemen naar Frans de Bies. Op Valentijnsdag werd het bord officieel onthult.

Frans is in mei 1997 overleden net voor zijn 81e verjaardag op 28 mei.

 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Frans de Bieslaan officieel onthult

Op woensdag 14 februari onthulde wethouder Sven Spaargaren samen met de familie van Frans de Bies officieel de ‘Frans de Bieslaan’ in de Hornmeer.De heer de Bies kwam als 23-jarige KNIL militair van de koloniale reserve vanuit Suriname naar Nederland. Hij kwam terecht in Aalsmeer en werd in 1940 ook … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: