001 - Tuimarkt
Activiteitenoverzicht Uithoorn voor Elkaar

Activiteitenoverzicht Uithoorn voor Elkaar


Geplaatst op: 23 februari 2024

Elkaar ontmoeten, leren kennen, meedoen, plezier maken en elkaar – indien nodig - ondersteunen. Dat is het doel van de activiteiten van Uithoorn voor Elkaar. Er zijn veel wekelijks terugkerende activiteiten, zoals samen eten, bewegen, zingen, koffie drinken, breien en kaarten maken. Daarnaast in maart: 

Kerkcafé: Mantelzorgen, vrijdag 1 maart 19.45 uur

Waar loop je als mantelzorger tegenaan? Hoe zorg je voor een goede balans tussen zorg en je eigen leven? Samen met Maaike Beun (mantelzorgmakelaar) en Caroline Selles (mantelzorgconsulent) van Uithoorn voor Elkaar zoeken we antwoorden op je vragen over mantelzorgen en we hebben het ook over het levenstestament en ‘levend verlies’. Locatie: De Schutse, De Mérodelaan 1. Meer info: www.pkn-uithoorn.nl/kerkcafé 

Gespreksgroep voor naasten van iemand met dementie, maandag 4 maart 13.00-14.30 uur

Het zorgen voor iemand met dementie brengt specifieke problemen en vragen met zich mee. Deel je ervaring met anderen in een vergelijkbare situatie en krijg antwoorden op je vragen van onze mantelzorgconsulent. Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Bel voor meer informatie of aanmelden: 020 5127250.

Sport- en Spelmiddag, dinsdag 5, 12, 19, 26 maart 13.30-15.30 uur

Curling, sjoelen, stoelhonkbal en nog veel meer. Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Gratis toegang, aanmelden is niet nodig. 

Workshop Dikke dames schilderen, dinsdag 5 maart 13.00 uur

Deze leuke creatieve workshop onder begeleiding van Erna is voor iedereen, je hoeft echt geen teken- of schildertalent te hebben. Locatie: Buurtkamer De Kuyper, Kuyperlaan 50. De kosten bedragen € 12,50. 

Spreekuren aangifte inkomstenbelasting, donderdag 7 en 21 maart 14.00-16.00 uur

Ervaren vrijwilligers beantwoorden uw vragen tijdens het Financieel Café in de Bibliotheek Uithoorn (Marktplein 65). Eventueel vullen zij de aangifte meteen met u in. Daarvoor is het wel nodig om bepaalde informatie mee te nemen, zoals uw DigiD, jaaropgaves en bewijzen van aftrekposten. Ook op 4 of 18 april kunt u terecht. 

Crea Café, dinsdag 12 maart 19.30-21.30 uur

Hou je van tekenen, schilderen, stempelen, kleuren, borduren, diamond painting, art journalen, macramé? Kom dan gezellig langs in het Crea Café. Samen is gezelliger dan alleen! Elke tweede

dinsdag van de maand. Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Open inloop, kosten € 2,50, inclusief één consumptie. Let op: Je neemt je eigen materialen mee.

Wandelen in het Amsterdamse Bos, woensdag 14 maart 13.15-14.30 uur

Uithoorn voor Elkaar organiseert een aantal keer in 2024 de wandeling ‘Aandacht voor jezelf’ voor mantelzorgers. We wisselen wandelen af met ontspannings-, ademhalings- en/of mindfulness oefeningen. Na afloop is er de gelegenheid om gezamenlijk koffie of thee te drinken, ervaringen uit te wisselen of gewoon gezellig te kletsen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website. 

NLdoet met High Tea, vrijdag 15 maart 14.00-15.30 uur

Zet jij je in als vrijwilliger bij deze activiteit? Uiteraard kan je ook lekker meedoen met de high tea! Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Aanmelden kan bij wijkcentrum via bilderdijkhof@participe.nu of 0297 567 209.

Sport en Spel bij inloopmiddag Ontmoetingsgroepen Uithoorn, vrijdag 22 maart 13.30 uur

Maak kennis met de Ontmoetingsgroepen (voor mensen met dementie en hun mantelzorgers), en speel mee met curling, sjoelen en stoelhonkbal. Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Aanmelden kan via de Ontmoetingsgroepen: 0297-533540. 

Paasstukje maken, dinsdag 26 maart 13.00

We maken een mooi paasstuk in Buurtkamer De Kuyper, Kuyperlaan 50. De kosten bedragen € 17,50, inclusief een drankje en iets lekkers. Aanmelden en betalen kan op dinsdag in de buurtkamer of op werkdagen in Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1 in Uithoorn.

Spelletjesmiddag, vrijdag 29 maart 13.00-15.30 uur

Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Kosten € 2,50.Open inloop, aanmelden is niet nodig.

 

Gratis training Samen door de tropenjaren, vijf bijeenkomsten

Als stel met jonge kinderen kan het niet mee vallen om alle ballen hoog te houden. Ben je in deze tijd bang om oog voor elkaar te verliezen? Doe dan mee met de gratis training. Bij voldoende aanmeldingen start de training in het voorjaar, dus geef je interesse door via info@uithoornvoorelkaar.nu of 0297 30 30 44.

Kijk op de website voor het aanbod en eventuele wijzigingen in het programma: www.uithoornvoorelkaar.nu/agenda 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Activiteitenoverzicht Uithoorn voor Elkaar

Elkaar ontmoeten, leren kennen, meedoen, plezier maken en elkaar – indien nodig - ondersteunen. Dat is het doel van de activiteiten van Uithoorn voor Elkaar. Er zijn veel wekelijks terugkerende activiteiten, zoals samen eten, bewegen, zingen, koffie drinken, breien en kaarten maken. Daarnaast in maart:  Kerkcafé: Mantelzorgen, vrijdag 1 maart … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: