001 - Tuimarkt
Ronde Venen Belang bezoekt Stichting Armoedefonds.

Ronde Venen Belang bezoekt Stichting Armoedefonds.


Geplaatst op: 23 februari 2024

Op vrijdag 2-2 heeft Astrid de Deugd, raadslid Ronde Venen Belang, een bezoek gebracht aan Stichting Armoedefonds.

Naast dat de stichting overheidssubsidie krijgt, zijn ze voornamelijk afhankelijk van giften van het bedrijfsleven en particulieren

Astrid werd daar ontvangen door Lotte, de woordvoerster voor de politiek, van haar kreeg ze te horen dat er een steeds grotere groep werkenden zijn die beroep moeten doen op hulpverlenende instanties die voedsel en verzorgende producten verstrekken.

Gezien de schaamte die veel mensen voelen te moeten erkennen dat hun inkomen niet voldoende is om nog rond te komen, staat het water ze vaak al tot de lippen voordat ze aankloppen.

Dit kan betekenen dat er nog veel meer mensen zijn die de eindjes nauwelijks nog aan elkaar kunnen knopen.

In de loods waar de goederen worden ontvangen werd uitgelegd dat er grote nood is aan menstruatieproducten, wasmiddelen, shampoo en handzeep ed, om kort samen te vatten, de noodzakelijke verzorgingsproducten.

Volgens een rapport van het CBS zou de armoede in Nederland weer dalen, maar gezien de geluiden die Lotte hoort uit het land, via de lokale hulpverlenende organisaties sluit dat niet aan bij het beeld dat zij heeft.

Sterker nog, een hoop organisaties werken met wachtlijsten en zijn genoodzaakt opgebouwde reserves in te zetten.

De belangrijkste conclusie die zij samen trokken is dat het tijd wordt voor een structurele oplossing tegen de armoede, want naast armoede bestrijden, moeten we armoede voorkomen.

We kunnen wel pleisters plakken, maar als er in het vlees gesneden blijft worden, zal dat het bloeden niet stelpen.

In onze gemeente zijn er veel regelingen waar je aanspraak op kan maken. Kom/zit je in de financiële problemen? Meld je dan bij het Servicepunt of de gemeente.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ronde Venen Belang bezoekt Stichting Armoedefonds.

Op vrijdag 2-2 heeft Astrid de Deugd, raadslid Ronde Venen Belang, een bezoek gebracht aan Stichting Armoedefonds. Naast dat de stichting overheidssubsidie krijgt, zijn ze voornamelijk afhankelijk van giften van het bedrijfsleven en particulieren Astrid werd daar ontvangen door Lotte, de woordvoerster voor de politiek, van haar kreeg ze te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: