001 - Tuimarkt

ZinZoeken organiseert Bibliodrama


Geplaatst op: 25 februari 2024

Bibliodrama is een werkvorm waarbij je je verdiept in een verhaal door een rol te spelen. Je verkent daarbij de dilemma’s en keuzes van die persoon en daarmee ook keuzes die raken aan je eigen levensverhaal. Door het spelen van het verhaal kun je tot nieuwe inzichten komen.

We gaan aan de slag met het tweede deel van een verhaal dat gebaseerd is op een Perzisch gedicht uit 1177 Farid ad-Din Attar: ‘De samenspraak van de vogels’. Er wordt verteld hoe vogels van de hele wereld bij elkaar zijn gekomen. Sommigen van hen besluiten op reis te gaan om hun leider te zoeken. De tocht is niet eenvoudig en er zijn moeilijke hindernissen. Het verhaal geeft de zoektocht van de menselijke ziel weer naar het diepste inzicht, de zuiverste kennis.

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

ZinZoeken organiseert Bibliodrama

Bibliodrama is een werkvorm waarbij je je verdiept in een verhaal door een rol te spelen. Je verkent daarbij de dilemma’s en keuzes van die persoon en daarmee ook keuzes die raken aan je eigen levensverhaal. Door het spelen van het verhaal kun je tot nieuwe inzichten komen. We gaan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: