001 - Escaperoom aglemeen
Dit zijn de populairste private lease modellen van 2023

Dit zijn de populairste private lease modellen van 2023


Geplaatst op: 26 februari 2024

Overweeg je het private leasen van een auto in 2024? Je bent niet de enige, private lease en kortlopende auto abonnementen winnen aan populariteit. Ter illustratie: in 2016 lag het aantal private lease auto’s nog ver onder de 100.000. De afgelopen jaren liep dat aantal fors op, tot ruim 200.000. Het maakt dat inmiddels zo’n 24% van het totale autoleasepark een private lease auto betreft. Belangrijk voordeel hiervan is dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen en je daarbij de mogelijkheid hebt om voordelig in de nieuwste modellen auto’s te rijden.

Dit artikel zet de populairste private lease modellen op Autonomer.nl uit 2023 voor je op een rijtje, op basis van het Autonomer trendrapport dat recent gepubliceerd is. Het beeld dat dit rapport schetst sluit aan op het beeld dat je krijgt bij een wandeling door Uithoorn, Mijdrecht of Aalsmeer.

Auto’s van het Japanse Toyota in trek bij Nederlandse consumenten

Met name de private lease modellen van Toyota doen het goed in de top vijf. Dat geldt in het bijzonder voor de top vijf met nieuwe private lease modellen. Dit lijstje wordt aangevoerd door de Toyota Aygo X, direct gevolgd door de Toyota Yaris Cross. Op de derde plek vinden we de hoogste nieuwe binnenkomer, de Lynk & Co 01. Op de vierde plek staat de Toyota Yaris. Met de Volkswagen Polo is de top vijf compleet. Het is niet voor niets dat juist de auto’s van Toyota goed scoren. Deze modellen staan bekend om hun zuinigheid en betrouwbaarheid. Daarbij worden ze tegen een goede prijs-/kwaliteitverhouding aangeboden.

Toyota Aygo op eerste plek tweedehands private lease modellen

Niet alleen de lijst met de populairste nieuwe private lease modellen wordt aangevoerd door Toyota. Datzelfde geldt voor de lijst met populairste occasions. Op de eerste plek vinden we de Toyota Aygo, een compacte en uiterst zuinige stadsauto. Leuk detail, op de tweede plek vinden we een auto die technisch gezien precies gelijk is aan de Aygo: de Peugeot 108. Het model wordt in dezelfde fabriek gemaakt. Net als in de lijst met de populairste nieuwe lease modellen staat ook in dit lijstje de Lynk & Co 01 op de derde plek. Het model wordt gevolgd door een andere compacte stadsauto: de Hyundai i10. Op de vijfde plek vinden we opnieuw de Volkswagen Polo.

Overweeg je zelf een private leasecontract af te sluiten voor een elektrische auto? Let dan op de subsidie die je hiervoor aan kunt vragen.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dit zijn de populairste private lease modellen van 2023

Overweeg je het private leasen van een auto in 2024? Je bent niet de enige, private lease en kortlopende auto abonnementen winnen aan populariteit. Ter illustratie: in 2016 lag het aantal private lease auto’s nog ver onder de 100.000. De afgelopen jaren liep dat aantal fors op, tot ruim 200.000. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: