001 - Tuimarkt
Historische Tuin zoekt helpende handen voor snipperpad tijdens NL Doet

Historische Tuin zoekt helpende handen voor snipperpad tijdens NL Doet


Geplaatst op: 26 februari 2024

Vrijdag 15 maart is tuinbouwmuseum Historische Tuin weer onderdeel van NL Doet. Op deze nationale vrijwilligersdag wordt traditiegetrouw een belangrijke klus uitgevoerd om de Tuin in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen. Het wandelpad wordt van een nieuwe laag houtsnippers voorzien en alle hulp is hierbij welkom.

Tijdens NL Doet kan iedereen voor één dag vrijwilligerswerk doen bij een maatschappelijke of culturele organisatie. Op de Historische Tuin worden de deelnemers om 10.00 uur ontvangen met een kop koffie en wat lekkers. De tuinchef geeft kort uitleg over de te verrichten werkzaamheden en daarna is het tijd om aan de slag te gaan.

Duizenden bezoekers

Gewapend met kruiwagens en scheppen is het de uitdaging om het wandelpad deze dag van een geheel nieuwe laag houtsnippers te voorzien. Daardoor kan het museum vanaf eind maart weer vele duizenden bezoekers ontvangen. Op de Historische Tuin maken zij een reis door de tuinbouwgeschiedenis aan de hand van levende gewassen.

Tussen de middag wordt voor broodjes gezorgd en op gezette tijden is er een pauzemoment. Uiterlijk rond 16.00 uur zit het werk erop en ligt het wandelpad er hopelijk ‘als nieuw’ bij. Wilt u vrijdag 15 maart een paar uur de handen uit de mouwen steken voor het tuinbouwmuseum? Meld u dan aan via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of bel 0297-322562. Meer informatie over het museum op www.historischetuinaalsmeer.nlBron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Historische Tuin zoekt helpende handen voor snipperpad tijdens NL Doet

Vrijdag 15 maart is tuinbouwmuseum Historische Tuin weer onderdeel van NL Doet. Op deze nationale vrijwilligersdag wordt traditiegetrouw een belangrijke klus uitgevoerd om de Tuin in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen. Het wandelpad wordt van een nieuwe laag houtsnippers voorzien en alle hulp is hierbij welkom. Tijdens NL … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: