CSW heeft te veel angst voor koploper VUC

Geplaatst op: 4 maart 2024

De wedstrijd leek al vroeg gespeeld want reeds na een kwartier spelen keek CSW al tegen een 2-0 achterstand aan. De 1-0 viel na een prima aanval over rechts waarna de bal vrij voor het doel kon worden binnengetikt en de 2-0 viel na een snel genomen vrije trap waarna de bal via de handen van doelman Rahim Gok in het doel verdween. In deze fase speelde CSW met te veel angst voor de tegenstander. Na die snelle achterstand kwam CSW wat meer aan voetballen toe en dat leidde ook tot diverse mogelijkheden. Na een voorzet van Teun Gieling kwam Mick v.d Loo net een teenlengte tekort om binnen te tikken. Vlak daarna speelde Soulaimane Ouhamad zich prima vrij maar zijn schot werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant kwam CSW goed weg waarbij de bal na een vlot lopende aanval via de paal over de achterlijn rolde. Vlak voor rust nog een enorme mogelijkheid voor Gieling maar op een paar meter van het doel verdween de bal net over de lat.

Na rust een sterk aandringend CSW en kreeg de ploeg een enorme kans om de achterstand te verkleinen. Gieling kapte zijn tegenstander uit binnen de zestienmeter en werd vervolgens gevloerd wat hem een penalty opleverde. Emmanuel Emma’s schaarde zich achter de bal maar de doelman koos de goede hoek en pakte de bal. Niet veel later viel alsnog de 2-1 toen Noah Steen zijn tegenstander prima uitkapte en heel beheerst binnenschoot in de uiterste hoek. De gelijkmaker hing in de lucht en na een voorzet kopte Stijn Molenaar de bal precies voor de voeten van Emma’s die keurig afrondde. De vlag van de grensrechter was echter omhooggegaan en de scheidsrechter annuleerde de treffer maar volgens velen langs de lijn geheel ten onrechte. De genadeklap kwam voor CSW een kwartier voor tijd toen de bal na een voorzet bij de eerste paal kon worden binnengetikt en VUC op 3-1 kwam. Even later werd het zelfs nog 4-1 na een prima dieptebal die door de spits heel beheerst werd afgerond wat ook de eindstand betekende. Een wedstrijd waarin CSW in de beginfase veel te angstig speelde en vlak voor rust en vlak na rust zeker de mogelijkheden heeft gehad om met een punt uit Den Haag te vertrekken.

Op bezoek bij koploper VUC toonde CSW veel te veel ontzag voor de tegenstander. CSW moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4-1 nederlaag en moet voorlopig weer naar onderen kijken naar de plekken waar je aan het eind van het seizoen niet wilt staan. De wedstrijd leek al vroeg gespeeld … Lees meer »