Vinkefest 2023

Haringhappen Mijdrecht levert 5.000 euro op voor Stichting Handjehelpen


Geplaatst op: 12 juni 2011

Mijdrecht - De traditionele Haringparty, die dit jaar voor de negende achtereenvolgende keer in Mijdrecht werd gehouden, heeft 5.000 euro opgebracht voor het goede doel. Het bedrag is bestemd voor de Stichting Handjehelpen Regio Utrecht die daarmee lokale activiteiten ondersteunt in De Ronde Venen. Na afloop nam Yvonne Sieben van de stichting de cheque in ontvangst.

Vele liefhebbers van de Hollandse Nieuwe kwamen donderdag 9 juni jl. naar het Raadhuisplein om de maatjes van Smit Volendammer Visdelicatessen te proeven.

Traditioneel wordt de opbrengst van de haringproeverij door de organiserende Lionsclub Mijdrecht-Wilnis ter beschikking gesteld aan het goede doel. Dit jaar was dat Stichting Handjehelpen (www.hhru.nl), die zich al ruim 30 jaar inzet voor de vrijwilligerszorg voor kinderen en volwassenen met een handicap of chronische ziekte en hun mantelzorgers. Deze zorg zal in toenemde mate aandacht krijgen gezien de huidige dynamiek over dit onderwerp.

Tien keer onder de hamer
De opbrengst voor het goede doel wordt vooral bereikt door het veilen van het eerste vaatje Rondeveense haring en dit gebeurde onder de enthousiasmerende leiding van veilingmeester Ruud van Bemmelen, die het vaatje maar liefst tien (!!) keer achtereen onder de hamer wist te brengen. Een eervolle vermelding gaat naar Liquid Rubber die 3 keer het bod won. Het eerste hoogste bod ging gezamelijk naar de heren J. van Schie (EDO accountants) en M. van Til (Liquid Rubber). Het tweede hoogste bod ging naar de heer R. Meijer (Rabo bank). De reeks van winnaars ging verder met de heer G. Brouwer (firma Brouwer & Zn), heer P. van Dort (Van Dort & Partners), heer H.W. van der Laan (architectenburo), heer S. Harmens (VSU Groep), mevr S. Habekotté (Liquid Rubber), heer P. Homan (Homan Beheer), heer E. Puts (Liquid Rubber) en tenslotte de heer J.M. De Graaf (Betonbouw).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Haringhappen Mijdrecht levert 5.000 euro op voor Stichting Handjehelpen

Mijdrecht - De traditionele Haringparty, die dit jaar voor de negende achtereenvolgende keer in Mijdrecht werd gehouden, heeft 5.000 euro opgebracht voor het goede doel. Het bedrag is bestemd voor de Stichting Handjehelpen Regio Utrecht die daarmee lokale activiteiten ondersteunt in De Ronde Venen. Na afloop nam Yvonne Sieben van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: