001 - De Baat

Officiële opening dijk Meerbad in Abcoude


Geplaatst op: 8 juni 2011

Abcoude - De dijk Meerbad, onderdeel van de Amsterdamsestraatweg in Abcoude, is onlangs gereconstrueerd. Het resultaat is een prachtige wandel- en fietsroute waar bewoners, fietsers en wandelaars volop van kunnen genieten. Het pad biedt een snellere en aantrekkelijkere route van Abcoude naar Amsterdam Zuidoost en is opgenomen in de fietsroute ‘Rond Gaasp en Gein' van Groengebied Amstelland.

In de dijk heeft Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de nieuwste techniek toegepast om lekkage te voorkomen. In de versterkte dijk is een kwelscherm aangebracht. Dit scherm zorgt er voor dat de dijk niet lekt. Ook is er een natuurvriendelijke oever ingericht met als gevolg dat flora en fauna in het Abcoudermeer zich beter ontwikkelt. De oever functioneert ook als golfbreker.

Op vrijdagmorgen 10 juni 2011 wordt de dijk officieel geopend. Wethouder Lambregts en Dagelijks Bestuurslid van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de heer Korrel verrichten tussen 9.45 uur en 10.15 uur de openingshandeling.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Officiële opening dijk Meerbad in Abcoude

Abcoude - De dijk Meerbad, onderdeel van de Amsterdamsestraatweg in Abcoude, is onlangs gereconstrueerd. Het resultaat is een prachtige wandel- en fietsroute waar bewoners, fietsers en wandelaars volop van kunnen genieten. Het pad biedt een snellere en aantrekkelijkere route van Abcoude naar Amsterdam Zuidoost en is opgenomen in de fietsroute … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: