Cursus “De zorg de Baas” voor mantelzorgers

Cursus “De zorg de Baas” voor mantelzorgers


Geplaatst op: 3 april 2024

Op 24 april start bij Uithoorn voor Elkaar een vijfdelige cursus ‘De zorg de baas’ voor mantelzorgers.

Voor mantelzorgers is van belang dat zij gezond blijven tijdens het (intensief) zorgen voor hun naaste. Die naaste kan een partner, gezinslid, een buur of een vriend(in) zijn. Soms is het moeilijk om de balans te bewaren en niet over grenzen te gaan. In deze cursus leren mantelzorgers stil te staan bij de eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

· Stilstaan bij het zorgen
· Omgaan met gevoelens
· Draaglast / draagkracht
· Hulp vragen
· Anders leren denken
· Communicatie en assertiviteit
· Verlieservaringen bij mantelzorgers 

Data en locatie

Start: woensdagavond 24 april van 19.30 – 21.30 uur en vervolgens op 1/8/15 en 22 mei. Locatie is het kantoor van Mantelzorg & Meer, Dr. Willem Dreesweg 2, Amstelveen

Aanmelding Kijk voor meer informatie over deze cursus en voor aanmelding op de site van Mantelzorg & Meer of neem contact op via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl. Inwoners die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel kunnen hier aan deelnemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cursus “De zorg de Baas” voor mantelzorgers

Op 24 april start bij Uithoorn voor Elkaar een vijfdelige cursus ‘De zorg de baas’ voor mantelzorgers. Voor mantelzorgers is van belang dat zij gezond blijven tijdens het (intensief) zorgen voor hun naaste. Die naaste kan een partner, gezinslid, een buur of een vriend(in) zijn. Soms is het moeilijk om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: