Zaterdag is Mijdrecht één openluchttheater tijdens Straattheaterfestival


Geplaatst op: 15 juni 2011

Zaterdag 18 juni is het centrum van Mijdrecht letterlijk weer het toneel van straattheater. Tussen 11:00 en 17:00 uur zijn er in de open lucht meer dan 55 shows te bewonderen van professionele gezelschappen uit binnen- en buitenland. Zij worden omlijst door 20 optredens van jonge muzikale talenten, levende standbeelden, en toneel-, dans-, zang en sportgroepen uit de regio.

Het Straattheaterfestival De Ronde Venen is in de jaren uitgegroeid tot een bont feest van professioneel internationaal straattheater en cultuur uit de omgeving en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De optredens vinden plaats op het Raadhuisplein, rondom de winkelcentra De Lindeboom, De Passage en de Bozenhoven, en op diverse plaatsen op de Dorpsstraat. Struinend van de ene locatie naar de andere komt u op de straat ook van alles tegen zoals levende standbeelden, hoogpotige struisvogels, mensenvrienden die aangelijnd als hond worden uitgelaten. Omdat alle locaties op loopafstand van elkaar liggen staat het festival bekend om zijn intieme en ongedwongen sfeer.

Het speurwerk van de organisatie levert dit jaar weer een prachtig en gevarieerd programma met theater, acrobatiek en andere onverwachte kunsten op straat. De artiesten komen uit Australië, België, Canada, Frankrijk, Nederland en Portugal. Het zijn bijzondere mensen die met kennis van zaken en ervaring knappe staaltjes van straatkunsten vertonen en prijzen hebben gewonnen op vooraanstaande festivals.

Om 11:00 uur wordt het festival swingend en dansend voor de 19e keer geopend op het Raadhuisplein. Vanaf dat moment kunt u overal genieten van de straattheatershows, steltentheater, circusclowns, dwaze figuren, straatmuzikanten, levende standbeelden, acrobaten, pantomimespelers, kindercircus en swingende muziek. Ontmoet er een Marylin Monroe, een stel dansende apen, levende porseleinen beeldjes, een klein manneke met nogal grote mond maar o zo klein hartje, timmerlieden die stuntelen met hamers en beitels, twee violisten met acrobatiek, dans en brandende strijkstokken, en een stel die met grote skippyballen en boxhandschoenen een geweldige en hilarische circusshow brengen. Verbazen zult u zich ook over een artiest die vet klinkende beat uit ballonnen weet te maken, of over een artiest die 21 toeters bedient die aan z'n overall zijn bevestigd. Geniet van acht professionele muzikale duivelskunstenaars, of dein gewoon lekker mee op de meezingers van een frivool stel meiden. Met deze shows en veel meer, met acrogymmers, sportdemonstaties, en met de muzikale en choreografische omlijsting van artiesten uit Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Uithoorn en Aalsmeer wordt het weer een grandioze dag.

Op het Raadhuisplein zal de Vinkeveense Robert Vermaas optreden als de spreekstalmeester. RTV-Utrecht maakt voor en tijdens het festival televisie-opnames voor het programma "Uit: Achter de Schermen" dat op 23 juni wordt uitgezonden. Het programma zal een beeld geven wat zich in de voorbereiding en op de dag achter de schermen van het festival heeft afgespeeld.

Alle informatie over het Straattheaterfestival De Ronde Venen vindt u op www.straattheaterdrv.nl.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zaterdag is Mijdrecht één openluchttheater tijdens Straattheaterfestival

Zaterdag 18 juni is het centrum van Mijdrecht letterlijk weer het toneel van straattheater. Tussen 11:00 en 17:00 uur zijn er in de open lucht meer dan 55 shows te bewonderen van professionele gezelschappen uit binnen- en buitenland. Zij worden omlijst door 20 optredens van jonge muzikale talenten, levende standbeelden, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: