001 - De Baat
Burgemeester en wethouder op de koffie in Buurtkamer De Kwakel

Burgemeester en wethouder op de koffie in Buurtkamer De Kwakel


Geplaatst op: 17 april 2024

In 2016 opende Buurtkamer De Kwakel voor de eerste keer de deuren. Een ontmoetingsplek in het Dorpshuis waar op vrijdagochtend iedereen welkom is voor koffie en een (kaart)spelletje. De Buurtkamer is inmiddels niet meer weg te denken uit het sociale leven van het dorp. Afgelopen vrijdag schoven burgemeester Pieter Heiliegers en wethouder José de Robles aan voor een kop koffie.

Elke vrijdag zijn ruim dertig mensen aanwezig, vertelde Emmy Röling aan de burgemeester en wethouder. “Ze vinden het fijn om met elkaar te kletsen, bij te praten en om samen een spelletje te doen. Je hoeft je niet aan of af te melden; je komt als je zin hebt.” Emmy, vrijwilligster van het eerste uur, kreeg van de burgemeester een schets van Uithoorn cadeau met daarop goed zichtbaar de Boterdijk, die De Kwakel verbindt met Uithoorn. De mensen stelden het zeer op prijs dat de wethouder en burgemeester aanwezig waren en met iedereen een praatje maakten.

“Prachtig om te zien hoe de sfeer is. Heel gemoedelijk en gezellig,” aldus burgemeester Heiliegers, die al eens eerder aanschoof in de Buurtkamer. Wethouder De Robles vond het fijn om te horen dat er zoveel vrijwilligers zijn die een handje helpen. ”Er is zelfs een wachtlijst, begrijp ik. Dat hoor je niet vaak. De samenhorigheid in dit dorp is enorm. Ook hieruit blijkt dat maar weer!”

Buurtkamer De Kwakel is elke vrijdag van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur geopend voor ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Locatie is Dorpshuis De Quakel, Kerklaan 16 in De Kwakel.Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester en wethouder op de koffie in Buurtkamer De Kwakel

In 2016 opende Buurtkamer De Kwakel voor de eerste keer de deuren. Een ontmoetingsplek in het Dorpshuis waar op vrijdagochtend iedereen welkom is voor koffie en een (kaart)spelletje. De Buurtkamer is inmiddels niet meer weg te denken uit het sociale leven van het dorp. Afgelopen vrijdag schoven burgemeester Pieter Heiliegers … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: