Karwei
Nieuwe pont Uiterweg officieel in gebruik

Nieuwe pont Uiterweg officieel in gebruik


Geplaatst op: 18 april 2024

De nieuwe pont aan het eind van de Uiterweg is officieel in gebruik genomen door wethouders Bart Kabout (Aalsmeer) en Marja Ruigrok (Haarlemmermeer). De pont is voorzien van zonnepanelen en verbindt in het vervolg Aalsmeer dus schoon met Rijsenhout. 

Wethouder Marja Ruigrok van Haarlemmermeer vertrok met de nieuwe pont vanaf Rijsenhout richting de Uiterweg, waar wethouder Bart Kabout van Aalsmeer haar opwachtte.

Taart en toespraak
In hun toespraken wezen de wethouders op de belangrijke verbindende functie van het pontje tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer. Bart Kabout: "Voor school, voor een boodschap of recreatieve bezigheden, het pontje wordt al jaren druk gebruikt. Nu kan het zonder uitlaatgassen gelukkig weer jaren vooruit". 

Historie
Er vaart al een pont tussen de Uiterweg in Aalsmeer en de Aalsmeerderdijk in Rijsenhout sinds halverwege de vorige eeuw. De eerste pontbaas was Cor Bloemer. Hij startte met een roeiboot. De vorige pont ging in 2022 kapot en kon niet meer gerepareerd worden, sindsdien voer er een tijdelijke huurpont.

Zonnepanelen
De kosten van de pont worden gedeeld door de gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer. De nieuwe elektrische pont is in Friesland gebouwd. Het dak bestaat volledig uit zonnepanelen en in het ruim ligt een groot accupakket. Hiermee kan de pont de hele dag vooruit. De pont laadt ’s avonds indien nodig aan de wal op, om de volgende dag weer te kunnen varen. Er kunnen ongeveer 12 personen/fietsers tegelijkertijd op. 
Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe pont Uiterweg officieel in gebruik

De nieuwe pont aan het eind van de Uiterweg is officieel in gebruik genomen door wethouders Bart Kabout (Aalsmeer) en Marja Ruigrok (Haarlemmermeer). De pont is voorzien van zonnepanelen en verbindt in het vervolg Aalsmeer dus schoon met Rijsenhout.  Wethouder Marja Ruigrok van Haarlemmermeer vertrok met de nieuwe pont vanaf Rijsenhout … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: