001 - De Baat
Asielcrisis: mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Asielcrisis: mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest


Geplaatst op: 22 april 2024

't Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Het schoolgebouw van De Vuurvogel raakt verouderd. Daarom zijn er plannen voor nieuwbouw. Daarvoor is ’t Buurtnest ook nodig. Als plek voor de nieuwe school of als tijdelijke school als de nieuwbouw op de oude plek komt. ‘t Buurtnest zou daarom alleen tot november 2024 beschikbaar zijn voor de opvang van asielzoekers. Omdat de nieuwbouwplannen van de school meer tijd nodig hebben, is ‘t Buurtnest waarschijnlijk pas eind 2025 nodig voor de school.

In ‘t Buurtnest wonen sinds het voorjaar van 2023 gezinnen en stellen. De 11 kinderen gaan in de buurt naar school en doen mee aan activiteiten. De volwassenen doen vrijwilligerswerk. De bewoners van ’t Buurtnest zouden na de huidige einddatum van november 2024 door het COA overgeplaatst worden naar andere opvangplekken. Dat kan in heel Nederland zijn. Als besloten wordt dat ’t Buurtnest langer beschikbaar mag blijven, biedt dat de mogelijkheid dat de kinderen naar hun school kunnen blijven gaan. En het zou voorkomen dat ’t Buurtnest tijdelijk leeg komt te staan.

De gemeente spreekt regelmatig met een klankbordgroep van omwonenden. Zij geven aan geen bezwaar te hebben als de opvangtijd verlengd wordt. Er is nog steeds een groot tekort aan opvangplekken voor asielzoekers in Nederland. Daarom wil de gemeente ‘t Buurtnest langer beschikbaar stellen. Het is in juni aan de gemeenteraad om daarover een besluit te nemen.

Meer informatie

Meer informatie over de asielopvang in de gemeente Uithoorn is te vinden op www.uithoorn.nl/asielopvang. Op de website www.uithoorndenktmee.nl is meer informatie te vinden over het project Nieuwbouw De Vuurvogel.


Laatst bewerkt op: 23 april 2024 07:06

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Asielcrisis: mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

't Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig. Het schoolgebouw van De Vuurvogel raakt verouderd. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: