001 - De Baat
Brievenbus voor 'Hemelpost' onthuld op begraafplaats Aalsmeer

Brievenbus voor 'Hemelpost' onthuld op begraafplaats Aalsmeer


Geplaatst op: 24 april 2024

Op dinsdag 16 april onthulde wethouder Sven Spaargaren samen met de initiatiefneemster Marion Weij een bijzondere brievenbus op de begraafplaats Aalsmeer. De brievenbus is bedoeld voor Hemelpost. Als openingshandeling postte de wethouder zelf ook een brief.

Nabestaanden kunnen via deze speciale brievenbus een brief, tekening of gedicht symbolisch naar de hemel sturen. Marion Weij bracht het idee van Hemelpost onder de aandacht bij de gemeente.

Groeipapier

Wethouder Sven Spaargaren: “De brieven of tekeningen worden gemaakt op papier waar zaadjes inzitten. Zogenaamd ‘Groeipapier’. Regelmatig wordt de brievenbus geleegd en het groeipapier met de tekst of tekening geplant in de pluktuin van de begraafplaats Aalsmeer. Zo komen dierbare herinneringen letterlijk tot bloei. Deze bloemen kunnen weer geplukt worden om bij een graf of gedenkplaats te leggen.” 

Het groeipapier is kosteloos verkrijgbaar op de begraafplaats Aalsmeer.

In Nederland staat al op verschillende plekken een brievenbus voor Hemelpost. Een bericht aan een dierbare kan helpen bij rouwverwerking. Voor kinderen kan een tekening in de brievenbus doen bijvoorbeeld aanleiding zijn om te praten over het verlies.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brievenbus voor 'Hemelpost' onthuld op begraafplaats Aalsmeer

Op dinsdag 16 april onthulde wethouder Sven Spaargaren samen met de initiatiefneemster Marion Weij een bijzondere brievenbus op de begraafplaats Aalsmeer. De brievenbus is bedoeld voor Hemelpost. Als openingshandeling postte de wethouder zelf ook een brief. Nabestaanden kunnen via deze speciale brievenbus een brief, tekening of gedicht symbolisch naar de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: