VZOD sluit dit seizoen af met wisselende resultaten

Geplaatst op: 7 juni 2011

Afgelopen zaterdag werd onder een felle zon en een strakke wind de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld. VZOD/vd Boon trad aan tegen Korbis uit Waddinxveen.

Korbis kon deze zaterdag kampioen worden en kwam daardoor met een bus vol supporters naar Kudelstaart. Ook VZOD had traditiegetrouw veel supporters langs het veld dus de sfeer zat er direct goed in. Vorige week ontbrak aanvoerder Martijn Vervark, deze wedstrijd opende hij de score uit een vrije bal. Dit gebeurde na ruim tien minuten spelen. Beide ploegen waren gedreven, scherp en er werd veel geschoten. Toch kwam het weinig tot scoren. De teams waren aan elkaar gewaagd en dit betekende een boeiende en spectaculaire wedstrijd. De manschappen van coach Klaas Bosman waren net iets scherper in het eerste half uur van de wedstrijd en dit was ook te zien aan de stand. VZOD liep langzaam uit en met nog 20 minuten te spelen in de eerste helft stond het 5-3 voor de Kudelstaarters. Korbis deed nog iets terug aan het einde van de eerste helft en zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in, 5-5. Korbis, dat moest winnen om het kampioenschap naar zich toe te trekken, had nog een zware klus aan VZOD/vd Boon. VZOD liet in de afscheidswedstrijd van Klaas Bosman zien wat ze waard was. De zon, die nog steeds fel scheen, maakte samen met de harde wind de wedstrijd niet gemakkelijker.

Ook de tweede helft waren de twee teams fel en scherp en gingen tot het gaatje om de twee punten uit deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Na weer flink gewacht te hebben op het eerste doelpunt, kwam het deze keer van Korbis-zijde. Maar door een flink afstandsschot van de vertrekkende Donja Passies kwam VZOD meteen weer op gelijke hoogte. Korbis miste niet veel later hun tweede strafworp Toch keek VZOD halverwege de tweede helft tegen een achterstand van 6-8 aan. Waar het voor rust nog met twee punten voor stond moest het nu tegen een achterstand van twee punten aan kijken. De scherpte werd, richting het einde van de wedstrijd, wat minder maar ze konden nog goed meekomen met kampioenskandidaat Korbis. Bart Verheul bracht met een doelpunt VZOD nog terug in de wedstrijd, maar Korbis liet meteen van zich spreken en bracht de stand weer naar 7-9.

In de laatste secondes van de wedstrijd liep Korbis nog uit naar 7-10 en trok zo de wedstrijd definitief naar zich toe. VZOD/vd Boon speelde een prima wedstrijd, goed spel met veel energie en was in staat dat tot het eind vast te houden. Helaas was een stunt tegen Korbis net niet mogelijk.

VZOD sluit dit seizoen af met wisselende resultaten maar coach Klaas Bosman blikt met een tevreden gevoel terug op 2 seizoenen VZOD, waarbij vorig jaar het kampioenschap binnengehaald werd. Na de zomerstop neem John van Duuren zijn taken over. Hij zal het dan moeten doen zonder 'sterspelers' Martijn Vervark, Michelle van Leeuwen, Eline Reussink en Donja Passies. Om verschillende redenen keren zij volgend seizoen niet terug in de Kudelstaartse basis.

Afgelopen zaterdag werd onder een felle zon en een strakke wind de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld. VZOD/vd Boon trad aan tegen Korbis uit Waddinxveen. Korbis kon deze zaterdag kampioen worden en kwam daardoor met een bus vol supporters naar Kudelstaart. Ook VZOD had traditiegetrouw veel supporters langs het … Lees meer »