Geen tv of computer op buitenspeeldag bij De Binding Aalsmeer


Geplaatst op: 6 juni 2011

Op die ene dag in het jaar staat het buitenspelen - in de vorige eeuw zo doodgewoon - centraal.

De komst van meer tv's, meer digitale middelen, en dus meer afleiding binnenshuis maakt het buiten pelen door kinderen steeds uitzonderlijker. Om het goede voorbeeld te geven ging mede-organisator jeugdzender Nickelodeon vorige week van 13.00 tot 17.00 uur letterlijk `op zwart'! Kinderen werden zo gestimuleerd om naar buiten te gaan. ‘Want lekker buitenspelen is goed voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en vooral ook heel erg leuk', aldus de Aalsmeerse onderwijswethouder Ulla Eurich. Zij sprak met kinderen en vrijwilligers over het buitenspelen. Een grote groep van 350 kinderen dartelde die dag rond tijdens allerlei activiteiten georganiseerd door De Binding. De kinderen lieten samen ballonnen los en roosterden daarna hun eigen broodjes.

De warme zon was, ondermeer door de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Jantje Beton in het leven geroepen dag, de grote vriend van de buitenspelers.
Zullen volgend jaar meer tv-zenders het voorbeeld van Nickelodeon volgen?

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geen tv of computer op buitenspeeldag bij De Binding Aalsmeer

Op die ene dag in het jaar staat het buitenspelen - in de vorige eeuw zo doodgewoon - centraal. De komst van meer tv's, meer digitale middelen, en dus meer afleiding binnenshuis maakt het buiten pelen door kinderen steeds uitzonderlijker. Om het goede voorbeeld te geven ging mede-organisator jeugdzender Nickelodeon … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: