001 - De Baat

Voorstelling maakt senioren weerbaarder tegen babbeltrucs


Geplaatst op: 6 juni 2011

Gemeente De Ronde Venen organiseert samen met stichting De Baat en de politie op donderdag 16 juni 2011 een speciale bijeenkomst om senioren weerbaarder te maken tegen zogenaamde babbeltrucs. Bij babbeltrucs bellen oplichters aan of spreken ouderen op straat aan met een glad praatje met als doel geld of spullen van hen te stelen.

Oplichters die aanbellen of mensen aanspreken en zich voorstellen als medewerkers van de thuiszorg, energiebedrijf, nieuwe buren, gemeenteambtenaar of politieagent. Bij de babbeltruc is alles mogelijk. Doel is dat de oplichter binnen wil komen en de aandacht wil afleiden van waar het werkelijk om gaat: het stelen van de tas, het meenemen van sieraden, het betalen van niet bestaande rekeningen of het ‘lenen' van geld.

De politie krijgt regelmatig meldingen binnen van voornamelijk senioren die slachtoffer zijn geworden van deze babbeltrucs. Daarom organiseren gemeente, De Baat en de politie een bijeenkomst waarin deelnemers erop attent worden gemaakt op welke wijze babbeltruc-oplichters te werk gaan. Dit gebeurt in de vorm van een voorstelling waarin duidelijk wordt gemaakt waarop u kunt letten en wat u wel en vooral ook niet moet doen in bepaalde situaties.

Wanneer: 16 juni 2011
Tijd: 13:45 uur aanvang met koffie en thee / 14:00 uur tot 15:00 uur voorstelling
Waar: Raadzaal, gemeentehuis De Ronde Venen, Croonstadtlaan 111, Mijdrecht.
Voor wie: Senioren en overige belangstellenden
Kosten: Deelname is gratis!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorstelling maakt senioren weerbaarder tegen babbeltrucs

Gemeente De Ronde Venen organiseert samen met stichting De Baat en de politie op donderdag 16 juni 2011 een speciale bijeenkomst om senioren weerbaarder te maken tegen zogenaamde babbeltrucs. Bij babbeltrucs bellen oplichters aan of spreken ouderen op straat aan met een glad praatje met als doel geld of spullen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: