001 - De Baat
Jeugdbrandweer Vinkeveen wint kwalificatiewedstrijd

Jeugdbrandweer Vinkeveen wint kwalificatiewedstrijd


Geplaatst op: 14 mei 2024

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft afgelopen zaterdag 11 mei jl. tijdens de kwalificatiewedstrijd in Bergen (NH) een eerste plaats behaald. Hiermee heeft de ploeg zich rechtstreeks geplaatst voor deelname aan de halve finale in de klasse aspiranten Lage druk!

Het team onder leiding van bevelvoerder Marit van Wijk kreeg een brandmelding bij een basisschool. Bij aankomst werd de ploeg opgevangen door de sleutelhouder die tevens een inbraakalarm had ontvangen. Door de aanvalsploeg werd een verkenning uitgevoerd en een brandhaard ontdekt in een klaslokaal op de begane grond. De brand had zich inmiddels ook uitgebreid naar de eerste verdieping. Door de waterploeg was samen met de pompbediende ondertussen de waterwinning opgebouwd vanaf de ondergrondse brandkraan.

De eerste straal werd door nummers 1-2 ingezet op de brandhaard beneden zodat de nummers 3-4 de tweede straal veilig boven konden inzetten op de uitbreiding. Nadat de brand onder controle was gebracht kon het sein brandmeester worden gegeven en de aanvalsstralen weer worden opgeruimd. Nadat alle materialen waren ingepakt en over de finish waren gebracht zat de wedstrijd er voor de ploeg op en was het wachten op de prijsuitreiking.

Het team had wel een goed gevoel over de inzet al waren er ook een paar schoonheidsfoutjes gemaakt. Bij de prijsuitreiking aan het einde van de middag in de brandweerkazerne van Bergen werd het steeds spannender en uiteindelijk werd de ploeg als laatste genoemd dat betekende dat van de elf deelnemende ploegen het team uit Vinkeveen op de eerste plaats was geëindigd! 

De halve finale wedstrijd zal plaatsvinden op 22 juni a.s. in Heusden. Tijdens deze wedstrijd kan het team dan tijdens de inzet te maken krijgen met een aantal extra verzwarende onderdelen.

De wedstrijdploeg bestond uit:

Bevelvoerder Marit van Wijk
Pompbediende Marco Smit
Nummer 1 Björn Post
Nummer 2 Tessel Kasius
Nummer 3 Thomas Huijbreghs
Nummer 4 Kai van Wijk
Reserves Madelene Post en Thijs Meijers


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdbrandweer Vinkeveen wint kwalificatiewedstrijd

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft afgelopen zaterdag 11 mei jl. tijdens de kwalificatiewedstrijd in Bergen (NH) een eerste plaats behaald. Hiermee heeft de ploeg zich rechtstreeks geplaatst voor deelname aan de halve finale in de klasse aspiranten Lage druk! Het team onder leiding van bevelvoerder Marit van Wijk kreeg een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: