001 - De Baat
Spoorlijnpad komt terug

Spoorlijnpad komt terug


Geplaatst op: 15 mei 2024

De aanleg van het Spoorlijnpad is aanbesteed. Het gaat om het gedeelte tussen het Bielzenpad en de Stommeerkade. Aannemer Damsteegt start begin september met de voorbelasting van de weg. Deze voorbelasting moet eerst een tijdje zijn werk doen en daarna wordt het fiets- en voetpad aangelegd. De planning is dat de werkzaamheden in juni 2025 klaar zijn. 

Het Spoorlijnpad tussen Bielzenpad en Stommeerkade was weggehaald omdat er kabels en leidingen in lagen die voor de aanleg van de Burgemeester Hoffscholteweg verlegd moesten worden. Inmiddels zijn deze werkzaamheden uitgevoerd en kan het Spoorlijnpad opnieuw worden aangelegd. Het nieuwe fiets- en voetpad zal straks de Burgemeester Hoffscholteweg kruisen via een rotonde. Daarnaast wordt de snelheid ter plaatse van de rotonde teruggebracht naar 30 km per uur om zo een veilige en comfortabele oversteek te maken voor de fietsers en voetgangers.

Ook wordt in het werk een fietspad en voetpad tussen het Spoorlijnpad en de Nicolaas Walensdreef aangelegd zodat fietsers en wandelaars uit het nieuwbouwproject Polderzoom 2 (Stommeerhoff) straks het Spoorlijnpad en de vervolgroutes daarvan kunnen gebruiken. 

De aannemer begint aan de kant van de Burgemeester Hoffscholteweg, naast Wissel 39 met het grondwerk en de voorbelasting. Hij rijdt zoveel mogelijk via de Burgemeester Hoffscholteweg, maar bouwverkeer voor het deel Wissel – Bielzenpad zal ook gedeeltelijk via Wissel gaan rijden. Dit kan wat overlast geven voor de omgeving.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spoorlijnpad komt terug

De aanleg van het Spoorlijnpad is aanbesteed. Het gaat om het gedeelte tussen het Bielzenpad en de Stommeerkade. Aannemer Damsteegt start begin september met de voorbelasting van de weg. Deze voorbelasting moet eerst een tijdje zijn werk doen en daarna wordt het fiets- en voetpad aangelegd. De planning is dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: