Er zit muziek in de Vuurvogel Uithoorn


Geplaatst op: 6 juni 2011

Uithoorn - Woensdagavond 1 juni was het zover: de eerste podiumavond, met als thema "Muziek", van Basisschool de Vuurvogel!

Om 18.00 uur gingen de deuren van het Alkwin Kollege open voor alle leerlingen en hun ouders van de Vuurvogel en de zaal stroomde al snel vol. Voordat de gordijnen open gingen stapte een vrolijk versierde presentatrice het podium op en wat zagen we toen? Haar hoed had een kroon en die kroon gaf licht, leuk! Groep 7 startte de avond met een compilatie van liedjes en toneel uit de film "Grease". De leerlingen van groep 7 hadden zelf alle dansen bedacht en "Danny, Sandy, the guys en girls" zongen en dansten de sterren van de hemel. Sandra Dee liet zich van haar beste kant zien en wat we erg knap vonden was dat deze leerlingen een groot gedeelte van hun toneelstuk/musical in het Engels deden en live zongen, petje af!

Daarna kwamen de groepen 1 en 2 en zij presenteerden een Muzikale Reis om de Wereld. Oh oh, wat waren ze prachtig verkleed. We hoorden muziek en zagen dansjes uit Spanje, Griekenland, Marokko, India en China. We konden goed zien dat de kinderen veel geoefend hadden met hun juffen en ook dat ze zo veel plezier hadden in hun optreden. De Vuurvogel heeft topkleuters! Hierna kwam groep 4 en we schrokken ons een hoedje: er waren Monsters Te Koop!! Menigeen in de zaal zaten te bibberen op hun stoel want deze monsters waren eigenlijk best eng, maar..... ze maakten mooie muziek op hun boomwhackers. Zo knap!
De groepen 8 straalden op het podium. Ze lichtten een tipje van hun musicalsluier op en we kwamen terecht op een tropisch eiland. Dertig leerlingen die dit jaar onze school zullen verlaten omdat ze naar het Voortgezet Onderwijs gaan, dansten en zongen over liefde en milkshakes. De temperatuur in de zaal hielp mee met deze tropische voorstelling met dansende Hawaïaanse meisjes en jongens. Na de pauze griezelden we nog verder want we kwamen terecht in het spookhuis van groep 6. Bbbrrrr.... de spoken zweefden over het podium, kropen in een schilderij en zongen een lied over het spookhuis waar ze met zoveel plezier woonden maar vervangen zou worden door een flat... Daarna waren de kanjers van groep 3 aan de beurt en je gelooft het niet, zij hebben een enorm mooi verhaal van Papa Pia uit hun hoofd geleerd en het leek wel of ze al in groep 4 zaten. De voorlezer van groep 3 las zo mooi en vlot dat het ons niet zal verbazen als hij in groep 6, 7 of 8 de voorleeswedstrijd wint..... wie weet! Als laatste, het weerbericht voor het Hemelvaartweekeinde verraadde het al: gaf groep 5 een daverende voorstelling met "Zin in zomer". Ijsjes, een swingende barbecue (blues), zwembadjes, opblaasbeesten: groep 5 zong over alles wat de zomer zo heerlijk maakt!

Nadat we, ter afsluiting, met zijn allen het Vuurvogellied gezongen hadden, gingen de ouders en kinderen naar huis. Maar toen bleek er nog een hele leuke verrassing te zijn: Juf Danielle verzorgde een swingend optreden met haar dweilorkest Dorst (www.dweilorkest-dorst.nl) wat een toepasselijke, muzikale afsluiting van een zeer geslaagde avond!

Op onze website www.devuurvogel-uithoorn.nl kunt u foto's en filmpjes zien van onze Podiumavond.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Er zit muziek in de Vuurvogel Uithoorn

Uithoorn - Woensdagavond 1 juni was het zover: de eerste podiumavond, met als thema "Muziek", van Basisschool de Vuurvogel! Om 18.00 uur gingen de deuren van het Alkwin Kollege open voor alle leerlingen en hun ouders van de Vuurvogel en de zaal stroomde al snel vol. Voordat de gordijnen open … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: