Tweede pinksterdag D-Day bij KDO


Geplaatst op: 6 juni 2011

Na de jammerlijke 3-1 nederlaag op Hemelvaartsdag in en tegen Purmerend, is KDO gelukkig nog niet uitgespeeld in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse. Door gunstige resultaten in de andere nacompetitiewedstrijden, behoudt KDO nog steeds zicht op plaats twee op de eindranglijst. Met drie punten uit drie wedstrijden is het toch mogelijk om het verblijf in de derde klasse met minimaal één seizoen te verlengen.

De stand is op dit moment als volgt:
1. Purmerend 3-9 (doelsaldo 9-2, +7)
2. Velsenoord 3-6 (doelsaldo 5-2, +3)
3. 's-Graveland 3-6 (doelsaldo 5-2, +3)
4. KDO 3-3 (doelsaldo 5-5, +0)
5. Zwaluwen Utrecht 4-0 (doelsaldo 2-15, -13)
Nummer één en twee blijven in / promoveren naar de derde klasse.

Programma 13-06-2011:
Purmerend - 's-Graveland
KDO - Velsenoord

Van groot belang is het feit dat KDO zelf met minimaal twee doelpunten verschil thuis moet winnen van Velsenoord om zodoende de ploeg uit Velsen op de ranglijst te passeren.
Immers Velsenoord heeft een doelsaldo van +3 en KDO +0. Bij bijvoorbeeld een 2-0 overwinning van de Kwakelaars hebben beide ploegen zes punten, maar krijgt KDO een doelsaldo van +2 en Velsenoord +1.

Daarnaast is het erg belangrijk dat Purmerend (nog niet 100% zeker van plaats één of twee) wint van 's-Graveland. Zodra Purmerend met bijvoorbeeld 1-0 wint van 's-Graveland, blijft 's-Graveland op zes punten staan en wordt het doelsaldo (net als geschetst in scenario KDO - Velsenoord 2-0) +2. Mochten KDO en 's-Graveland inderdaad allebei op een doelsaldo van +2 uitkomen, zal KDO alsnog boven 's-Graveland eindigen. Dit is omdat KDO de penaltyserie tegen 's-Graveland wist te winnen en daardoor bij een gelijke stand voordeel heeft.

De ploeg die op het einde van de rit op de derde plaats eindigt, speelt zondag 19 juni 2011 een halve competitie in Haarlem om een extra plaats in de derde klasse.

Kortom, op Tweede Pinksterdag (maandag 13 juni 2011) om 14:00 uur staat er nog van alles op het spel en kan KDO haar lijf nog redden in de nacompetitie! De selectie van KDO doet dan ook een groot beroep op al haar supporters om de 13e de Kwakelse ploeg massaal te ondersteunen tegen Velsenoord.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tweede pinksterdag D-Day bij KDO

Na de jammerlijke 3-1 nederlaag op Hemelvaartsdag in en tegen Purmerend, is KDO gelukkig nog niet uitgespeeld in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse. Door gunstige resultaten in de andere nacompetitiewedstrijden, behoudt KDO nog steeds zicht op plaats twee op de eindranglijst. Met drie punten uit drie wedstrijden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: