De Baat (2e)
CSW handhaaft zich in de 2e klasse

Geplaatst op: 30 mei 2024

Om niet in de nacompetitie te belanden voor lijfsbehoud moest CSW op eigen veld winnen van RCL dat al zeker was van de derde plek en eigenlijk nergens meer om speelde. Het werd een ware thriller in Wilnis waar CSW drie minuten voor tijd de winnende treffer maakte via good old Stefan Tichelaar.

Beide ploegen klapten er vol op in een boeiende eerste helft. De beste kansen waren voor het goed voetballende RCL dat een kopbal over het doel van Rahim Gok zag verdwijnen en na een prima aanval werd de bal bij de tweede paal eveneens over het doel geschoten. Voor CSW was Stijn Molenaar dicht bij de openingstreffer met een prima kopbal maar de doelman van RCL redde met een goede reflex. CSW had pech dat de bal net niet goed werd geraakt na een paar prima voorzetten. Hoekschoppen aan beide kanten leverde ook niet het gewenste resultaat op.

Na een kwartier in de tweede helft was het RCL dat op voorsprong kwam. Na een voorzet vanaf links werd de bal goed gecontroleerd door de spits die vervolgens laag inschoot. CSW stond voor de onmogelijke opgave om twee keer te scoren. Maar vlak na de openingstreffer kwam CSW al op gelijke hoogte. Elroy Baas verzond de bal richting de tweede paal waar Bram Bode de bal perfect raakte en de doelman volledig kansloos liet. Er gloorde weer hoop in Wilnis en CSW ging op zoek naar de bevrijdende treffer en er ontstonden ook wat dreigende momenten die door de doelman onschadelijk werden gemaakt. RCL ging ook op zoek naar de overwinning en verhoogde de druk op het doel van CSW maar alles werd in de strijd gegooid om RCL van het scoren af te houden en ook een paar prima reddingen van doelman Gok hielden CSW in de wedstrijd. Met nog drie minuten op de klok een lange bal richting Molenaar die vervolgens prima doorkopte op Stefan Tichelaar die op het moment van koppen achter zijn man vandaan kwam. De doelman van RCL aarzelde en met een simpele voetbeweging deponeerde Tichelaar de bal in het net. Protesten voor buitenspel werden door de scheidsrechter genegeerd en de 2-1 stond op het scorebord. RCL deed er nog van alles aan om op gelijke hoogte te komen en zo ontstonden er een paar hachelijke momenten binnen de zestienmeter van CSW en zelfs de doelman van RCL ging mee naar voren om een punt uit het vuur te slepen en zo CSW naar de nacompetitie te duwen. Zover kwam het niet en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter groot feest in Wilnis vanwege het behoud in de 2e klasse en een RCL dat hevig teleurgesteld huiswaarts mocht gaan. Uiteindelijk heeft het recht over het hele seizoen genomen gezegevierd en blijft CSW terecht in de 2e klasse al had de trainer van RCL dat graag anders gezien getuige zijn uitspraak na de wedstrijd dat hij liever EMM in de 2e klasse ziet dan CSW. Hij vond blijkbaar ook de winst op CSW belangrijker dan de komende nacompetitie wedstrijd voor promotie door spelers met kramp lekker door te laten spelen. Voor CSW een prima afsluiting van het seizoen waarin het werd geteisterd door vele langdurige blessures en de complimenten zeker op zijn plaats zijn voor trainer Michel Strating en zijn assistent Guus Verhoef.

Om niet in de nacompetitie te belanden voor lijfsbehoud moest CSW op eigen veld winnen van RCL dat al zeker was van de derde plek en eigenlijk nergens meer om speelde. Het werd een ware thriller in Wilnis waar CSW drie minuten voor tijd de winnende treffer maakte via good … Lees meer »