Atlantis A1 onderuit in slotminuten

Geplaatst op: 6 juni 2011

Atlantis/Van Dam was er op gebrand om voor eigen publiek te laten zien dat het ondanks de positie op de ranglijst een groeispurt heeft meegemaakt.

Tempo won het eerste duel nog met 15-6, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. Het was Atlantis die de bovenliggende partij was, maar de gecreëerde kansen stierven in schoonheid en wat dan vaker gebeurt: het doelpunt viel bij de tegenpartij: 0-1. Doelpunten waren schaars in het eerste kwartier. De beide sterk verdedigende ploegen gunden elkaar weinig kansen. Jeroen Korver bracht van afstand beide ploegen weer op gelijke hoogte. Dat gaf de thuisploeg vleugels. Via een strafworp van Goof van Straaten en een afstandschot van Ciska Taal nam Atlantis de leiding: 3-1.
Vlak voor rust maakte Tempo de 3-2.

Complimenten voor het team van de coaches Marijke Pauw en Arie Zaal. In niets was te zien dat er eerder in deze competitie met 15-6 werd verloren van deze ploeg(die in de zaalcompetitie zelfs uitkomt in de overgangsklasse). Tempo begon de tweede helft voortvarend. Met twee afstandschoten op rij werd het 3-4. Timo Jongerling stond op scherp en zette beide ploegen weer naast elkaar. Zo ging het scoreverloop om en om 4-5, 5-5,

6-5 (Sophia van der Horst en Ciska Taal), 6-6, 7-6 (Cynthia Sassen), 7-7, 7-8, 8-8 (Timo). Met nog zo'n vijf minuten te gaan kon deze wedstrijd alle kanten op en een winnaar was niet te voorspellen. Wat wel voorspelbaar was, was dat Cynthia Sassen haar laatste wedstrijd speelde in de A-jeugd en dan ook terecht een publiekswissel, met de daarbij behorende bos bloemen, kreeg. Eva Haspels mocht de laatste vijf minuten vol maken. Tempo profiteerde van een verdedigingsfout en scoorde de 8-9. Het bleef spannend.
Een vrije bal van Jeroen Korver rolde over het randje van de korf, maar trof helaas geen doel. Een eenvoudig verkregen vrije worp van Tempo trof wel doel waarna direct het eindsignaal klonk met eens stand van 8-10.

Atlantis A1 heeft scorend vermogen bij alle spelers, ook vandaag waren zes van de acht trefzeker, en dat maakt de ploeg compleet. Het kan als debutant in de eerste klasse terugkijken op een voortreffelijk seizoen. Met de wetenschap dat er in het nieuwe seizoen slecht één mutatie plaatsvindt in het team zijn de verwachtingen hoog. Nu is het hopen dat de KNKV Atlantis A1 alsnog een jaar in de eerste klasse laat spelen.

Op de laatste zaterdag van de reguliere veldcompetitie is Atlantis A1 er niet in geslaagd de winst in eigen huis te houden. Na een 3-2 voorsprong in de rust werd de wedstrijd uiteindelijk verloren met 8-10. Atlantis/Van Dam was er op gebrand om voor eigen publiek te laten zien dat … Lees meer »