De Baat (3e)
Atlantis 5 kampioen

Geplaatst op: 2 juni 2024

Op zaterdag 1 juni mocht het door H.W. van der Laan b.v. gesponsorde Atlantis 5 aantreden tegen Roda 4 uit Westzaan. Atlantis had tot nu toe elke wedstrijd gewonnen en stond bovenaan in de poule. De concurrenten hebben elkaar de afgelopen weken punten afgesnoept, waardoor dit 3 wedstrijden voor het einde al de kampioenswedstrijd was voor Atlantis 5, bij gelijkspel was het team al gedeeld kampioen en bij winst waren ze niet meer te achterhalen door de andere teams.

Martijn en Milou waren er vandaag helaas niet bij, daardoor werd er in een iets gewijzigde opstelling gestart. In de aanval waren dit Sven, Steven, Nicole en Jennifer en in de verdediging Jeroen, Max, Nancy en Anouk.

Atlantis 5 schoot uit de startblokken en wist al vrij snel een flinke voorsprong te pakken, het was binnen een kleine tien minuten 5-0 in het voordeel van de thuisploeg door twee strafworpen van Sven en schoten van Nicole en Anouk (2x). Daarna werd ook Roda wakker en wisten ze terug te komen tot een stand van 6-5. Uiteindelijk wist Atlantis de rust te bereiken met een stand van 8-5. Doelpunten nog van Sven (2x) en Jeroen.

In de rust werd benadrukt dat we ons eigen spel moesten blijven spelen, door moesten blijven gaan zoals we deden en vooral onze voorsprong rustig uit te bouwen. Na rust wist Roda meteen te scoren, maar daarna werd het gat voor het eerst 4 punten door schoten van Max en Tamara, die inmiddels het veld in was gekomen voor Anouk. Deze voorsprong ging het team niet meer uit handen geven. Roda kwam nog wel iets terug, maar de tijd was voor Roda te kort om definitief aan te sluiten bij Atlantis. Bij Atlantis wisten Steven (2x) en Jeroen nog te scoren waardoor de uitslag uiteindelijk 13-11 was.

Het kampioenschap is dus binnen! Tamara en Steven, maar ook Saskia en Janneke, Atlantis 6 en alle anderen die ervoor gezorgd hebben dat wij wekelijks weer genoeg spelers hadden om de wedstrijden te kunnen spelen. Bedankt! Zonder jullie was dat niet gelukt! Dinsdag 4 juni speelt het team nog een laatste thuiswedstrijd tegen Stormvogels 2 om 20:00 en zaterdag 8 juni wordt het seizoen afgesloten bij KVA 6 om 12:00 in Amstelveen.

Op zaterdag 1 juni mocht het door H.W. van der Laan b.v. gesponsorde Atlantis 5 aantreden tegen Roda 4 uit Westzaan. Atlantis had tot nu toe elke wedstrijd gewonnen en stond bovenaan in de poule. De concurrenten hebben elkaar de afgelopen weken punten afgesnoept, waardoor dit 3 wedstrijden voor het … Lees meer »