Hertha moet winnen om te promoveren

Geplaatst op: 6 juni 2011

Hertha moet na de twee gelijke spelen tegen Cobu Boys (2-2) en DEV Doorn (2-2) aanstaande zaterdag winnen om promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.
Zaterdag speelt Hertha thuis tegen het al veilig gespeelde SVM Maartensdijk.

Op Hemelvaartsdag speelde Hertha de thuiswedstrijd tegen Cobu Boys. Op een druk bezochte Sportpark de Molmhoek speelde de Vinkeveners een slechte eerste helft en ging het met een 0-1 achterstand de rust in. In de tweede helft leek de ploeg van trainer Sjaak ten Den de wedstrijd definitief te verspelen na de 0-2 achterstand. Invaller Ski Klesman bracht de spanning weer terug door de aansluitingstreffer aan te tekenen. Hertha kreeg kans op kans maar leek niet meer tot scoren te komen, totdat Wim Mollers prachtig raak schoot en de verre bovenhoek vond, 2-2.

Zaterdag speelde Hertha de lastige uitwedstrijd bij DEV Doorn. Beide ploegen wisten dat een overwinning genoeg was voor promotie en maakten er een echte wedstrijd van. Op een zeer hard en uitgedroogd veld was het moeilijk voetballen, de gasten moesten hier duidelijk aan wennen en begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten keek Hertha tegen een achterstand aan. Naar mate de wedstrijd vorderde kwamen de Vinkeveners beter in het spel. Vlak voor rust kwam Hertha terecht op gelijke hoogte. Jorg Landwaart werd bereikt uit een vrije trap en zorgde voor de gelijkmaker. Na rust wist Hertha dat er kansen waren om de wedstrijd te beslissen. Na ruim 55 minuten spelen kwam Hertha op 1-2. Na prachtig voorbereidend werk van Wim Mollers kon Landwaart knap binnen koppen. De thuisploeg leek rijp voor de definitieve genadeklap, maar kon zich nog eenmaal oprichten. Op het randje van buitenspel kon de spits van DEV Doorn de gelijkmaker binnen te tikken, 2-2. Hertha drong nog aan om de overwinning veilig te stellen, een schot van Dennis van den Broek werd door de keeper net over het doel getikt. In de laatste minuut werd Hertha een strafschop ontnomen, een duidelijke handsbal van de verdediger van DEV Doorn werd genegeerd door de scheidsrechter. Hiermee eindigde de wedstrijd in 2-2, waarbij Hertha met een gevoel achterbleef dat er meer in had gezeten.

Door het gelijke spel zal Hertha aanstaande zaterdag, als SVM Maartensdijk op bezoek komt, moeten winnen om te promoveren naar de derde klasse. SVM Maartensdijk eindigde op de 11de plaats in de derde klasse en was daardoor veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. De ploeg won in de nacompetitie al haar vier wedstrijden en is daarmee al veilig. Hertha zal vol voor de overwinning gaan en hoopt op veel steun van de supporters. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark de Molmhoek.

Hertha moet na de twee gelijke spelen tegen Cobu Boys (2-2) en DEV Doorn (2-2) aanstaande zaterdag winnen om promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. Zaterdag speelt Hertha thuis tegen het al veilig gespeelde SVM Maartensdijk. Op Hemelvaartsdag speelde Hertha de thuiswedstrijd tegen Cobu Boys. Op een druk bezochte … Lees meer »