Virtuose accordeon klanken en zang van Irena


Geplaatst op: 6 juni 2011

In samenwerking met zorgcentum Zuwe Maria Oord in Vinkeveen organiseert Troupe A'dour, een gezelschap voor muziek, theater en culturele projecten uit Wilniseen viertal bijzondere concerten, in ieder jaargetijde één.
Deze serie wordt Carrousel genoemd en is niet alleen bedoeld voor bewoners van Zuwe Maria Oord, hun familie, kennissen, maar voor iedereen die van muziek houdt. Samen genieten van muziek.

Irena Filippova speelt op zaterdag 18 juni, aanvang 10.30 uur in Zuwe Maria Oord ,Herenweg 69, Vinkeveen, een soloprogramma met prachtige Hollandse en Russische liedjes, sketches en viruoos accordeonspel.

De toegang voor dit concert is voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Zuwe Maria Oord gratis. Voor andere bezoekers bedraagt de toegang € 5,00.

Irena Filippova
Irena Filippova is Russische van origine en woont en werkt vanaf 1998 in Nederland. Ze komt uit Saratov, een stad midden in Rusland, waar de bekende rivier de Wolga stroomt. Al op jonge leeftijd zingt ze mooie, Russische liederen en ze begeleidt zichzelf op accordeon. Tijdens haar studie aan het middelbare muziekcollege is ze de accordeoniste en zangeres bij de populaire Russische band Kalejdoskop. Na haar opleiding aan het Conservatorium in Rostov aan de Don ontvangt ze diploma's voor solo uitvoerend musicus en dirigent. In 1998 speelt ze op het prestigieuze Internationale Accordeonconcours in Klingenthal. Daar krijgt ze een uitnodiging om naar Nederland te komen voor een tweedefase-opleiding aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Ze gaat studeren bij de beroemde Russische bajanist Friedrich Lips, Johan de With en Margrit Kern. In 2000 rondt ze haar opleiding cum laude af.Sinds 2000 werkt ze in de Nederlandse theaters. Samen met Hans Visser (Flairck) schrijft ze het theater programma over de legendarische Moskoviet Vladimir Vysotsky, programma's over Rusland: "Hier komen de Russen", "Reis door Rusland" , "Russin zkt man!?'' Als componiste werkt Irena mee aan een aantal muziektheater producties voor o.a Wereld Natuur Fonds, CliniClowns , Greenpeace.
Ze brengt de CD/DVD "De Immigrant" uit, CD "Gezellig", CD "Russin zkt.man!?"

In het theaterseizoen 2011-2012 is Irena te zien, samen met Hans Visser, Ernesto Arrendel en Arthur Bont in het programma "World Photo Concert".

Zaterdag 18 juni, Aanvang 10.30 uur, Zuwe Maria Oord, Herenweg 69, Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Virtuose accordeon klanken en zang van Irena

In samenwerking met zorgcentum Zuwe Maria Oord in Vinkeveen organiseert Troupe A'dour, een gezelschap voor muziek, theater en culturele projecten uit Wilniseen viertal bijzondere concerten, in ieder jaargetijde één. Deze serie wordt Carrousel genoemd en is niet alleen bedoeld voor bewoners van Zuwe Maria Oord, hun familie, kennissen, maar voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: