NK Vinzwemmen 8 en 9 juni 2024

NK Vinzwemmen 8 en 9 juni 2024


Geplaatst op: 11 juni 2024

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het Nederlands Kampioenschap (NK) Vinzwemmen in het prestigieuze Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

Ook dit jaar was Oceanus weer vol enthousiasme aanwezig met een team bestaande uit vijf getalenteerde zwemmers, een toegewijde coach, een ervaren jurylid en een handjevol trouwe supporters. Hun aanwezigheid was duidelijk merkbaar in het zwembad, waar de Oceanus-zwemmers hun uiterste best deden om zoveel mogelijk medailles mee naar huis te nemen!

Naast de vaste kern van het wedstrijdteam, Liam Glebbeek, Cassey Glebbeek, Yvanka Ashby, Ella May Meeuwisse wat het dit jaar de eerste wedstrijd voor onze trots: Lisa Pommerel!

Lisa valt met haar 11 jaar in de E categorie, en heeft zich op deze eerste wedstijd prima staande gehouden.

Helaas werd zij op haar allereerste afstand door een te vroege start gediskwalificeerd, maar dat zullen we maar aan de zenuwen wijten. Daarna ging het prima, en behaalde zij een prachtige gouden plak op de 100m Bi-fin en een zwaar bevochten bronzen plak op de 50m Bi-fin. Een goed uitgangspunt voor de trainingen de komende maanden, we weten waar we aan kunnen werken!

Ella May kon dit weekend gelukkig beide dagen meedoen. Zij had goeie concurrentie van meiden van andere verenigingen, maar wist zich daar prima te weren. Met 3 gouden en 4 zilveren plakken kon zij zeer tevreden huiswaarts keren.

Cassey en Yvanka vallen beide al jaren in de zware A-categorie. Dit jaar had ook Cassey zich op de lange afstanden gefocussed en kon daar een hele mooi bronzen medaille op de 400 meter Bi-fin aan haar collectie toevoegen.

Yvanka is al jaren een lange afstand zwemmer en prolongeerde haar titels met een gouden medaille op de 1500 en 800 meter met Vinnen. Helaas was het verrassingseffect op de 400 meter verdwenen en was daar één dame haar te snel af. Toch een mooie zilveren plak erbij!

Liam deed zoals elk jaar wat we van hem verwachten! Gewoon knallen op de sprintafstanden en daar 4 gouden (op de vin afstanden) en 3 bronzen medailles (op de bi-fin afstanden) mee binnen slepen. Ook deed hij twee estafettes mee met een NOB-team, en eindigde beide keer op de eerste plek!

Onze vier zwemsters konden dit jaar hun eigen estafetteploeg vormen, wat natuurlijk superleuk is voor de teamspirit! Helaas op de eerste gediskwalificeerd, maar op de tweede estafette, de 100 meter met vinnen, een mooie 3e plek behaald!

Na de afsluiting en het opruimen van het bad, mochten alle medailles, 20 stuks in totaal, mee naar huis genomen worden.

Het was weer een fantastisch NK, uitstekend georganiseerd door Karin en Femma Neehus uit Vinkeveen en mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers!

Met het team, de zwemmers en de meegereisde ouders hebben we weer een top weekend gehad in Eindhoven. Op naar 2025!!!

Wil je ook één van de snelste zwemmers worden kom dan vinzwemmen bij Oceanus Aalsmeer!!

Het nieuwe seizoen begint in september!!

Neem contact op met vinzwemmen.oceanus@gmail.com

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op

Het Oceanus wedstrijd team:

Coach Karin, zwemsters Lisa, Ella May, Cassey en Yvanka, zwemmer Liam en Jury lid Margret.Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

NK Vinzwemmen 8 en 9 juni 2024

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het Nederlands Kampioenschap (NK) Vinzwemmen in het prestigieuze Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Ook dit jaar was Oceanus weer vol enthousiasme aanwezig met een team bestaande uit vijf getalenteerde zwemmers, een toegewijde coach, een ervaren jurylid en een handjevol trouwe supporters. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: