Prima slotakkoord voor De Vinken

Geplaatst op: 6 juni 2011

Afscheid
De laatste wedstrijd van de veldcompetitie bracht voor de Vinkeveense korfballers een ongemeend spannend slotstuk met zich mee. In een poule, waarin alleen de kampioen (Fiks uit Oegstgeest) en de degradant (Achilles uit Den Haag) bekend waren, kon vorige week elke middenmoter nog aanspraak maken op de tweede plaats of zelfs de tweede degradatieplaats. De Vinken, met elf punten, moest zaterdag winnen om veilig te geraken. Het bezoekende Vriendenschaar, met twaalf punten, had echter de winst even hard nodig. Elders speelde het Linschotense Luno, met tien punten, tegen het inmiddels veilig staande Revival.
Voor de beginopstelling kon trainer-coach Fred Straatman opnieuw een beroep doen op Melanie Kroon, die voor de geblesseerde Helene Kroon naast Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman in de Vinkenaanval startte. De Vinkeveense defensie bestond als gewoonlijk uit Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren. Beide dames namen afscheid van het eerste. Joyce kan vanwege haar dienstrooster niet meer in de selectie meedoen, Charita kiest vooralsnog voor de bergsport.

Prima start
De thuisploeg had een uitstekende start. Al in de eerste aanval trof aanvoerder Kooijman doel. Zijn vakmaatje Koeleman deed dit in een volgend offensief nog eens dunnetjes over: 2-0.

Vriendenschaar kwam echter net zo snel weer langszij, zodat na vijf speelminuten een 2-2 stand op het scorebord stond. Vervolgens verviel de strijd in een nerveus gevecht, waarbij beide teams ernstig veel moeite leken te hebben met de straffe wind. Met name de bezoekers uit Bodegraven hadden moeite om het gele plastic te doorboren. Aan Vinkeveense zijde was men ietsje trefzekerder. Doelpunten van Melanie Kroon, Peter Koeleman en Rudy Oussoren gaven vijf minuten voor rust een comfortabele tussenstand: 5-2. In de laatste vijf minuten herpakten de bezoekers zich. Via twee strafworpen kroop Vriendenschaar ietsje dichterbij. Een tussenscore van Mariska Meulstee tilde de ruststand naar 6-4.

Armoede
In de tweede helft ging het allemaal nog moeizamer. Het door zenuwen verkrampte Vinken was onmachtig om te scoren. En verdedigend ging het allemaal maar net goed. Het zat Vriendenschaar dan ook zeker niet mee. Tot twee maal toe faalden de bezoekers vanaf de stip en vele andere doelpogingen gingen maar net mis. Pas halverwege de tweede helft kwam Vriendenschaar dan toch op gelijke hoogte: 6-6.

Maar ook daarna bleef de score uiterst mager. Ondanks de enorme inzet en het harde werken konden beide aanvalsvakken geen echte vuist maken. Door sterk afvangwerk duurden de diverse aanvallen vele minuten. Veelal echter zonder doeltreffend resultaat.
Pas vijf minuten voor tijd werd de ban doorbroken. De beide Peters konden hun opponenten slim aftroeven. De toegekende strafworp werd door Kooijman keurig benut. In de laatste minuut schoot Vinkens topscoorster Mariska Meulstee haar team definitief in veilige haven: eindstand 8-6.

De Vinken verzekerde zich door deze winst direct van een plaatsje in de tweede klasse van de veldcompetitie 2011-2012. Doordat ook Luno won, kwamen de Linschotenaren net als Vriendenschaar op twaalf punten. Zij spelen een beslissingswedstrijd om behoud van het tweedeklasserschap.

Het eerste achttal van De Vinken heft afgelopen zaterdag op verdienstelijke wijze de veldcompetitie afgesloten. In een rechtstreeks duel werd Vriendenschaar veroordeeld tot een beslissingswedstrijd, terwijl De Vinken zelf door de nipte winst voor de tweede klasse behouden blijft. AfscheidDe laatste wedstrijd van de veldcompetitie bracht voor de Vinkeveense … Lees meer »