Energietoeslag aan te vragen tot 1 juli

Energietoeslag aan te vragen tot 1 juli


Geplaatst op: 20 juni 2024

Veel gezinnen hebben moeite met de hoge energiekosten. Daarom heeft de gemeente Uithoorn besloten de energietoeslag 2023 voor huishoudens met een laag inkomen te verlengen. Behoort u tot deze groep, dan kunt u de eenmalige toeslag van € 800 tot 1 juli 2024 aanvragen.

Meer dan 900 inwoners kregen vorig jaar de energietoeslag automatisch op hun rekening. Hun inkomensgegevens waren al bekend bij de gemeente. Maar alle inwoners met een inkomen tot 130% van het wettelijk sociaal minimum hebben recht op de energietoeslag. U kunt hem digitaal aanvragen of met een formulier dat u kunt opvragen bij het Sociaal Loket van de gemeente.

Meer informatie en hulp bij uw aanvraag

Het is belangrijk dat alle inwoners van Uithoorn op de hoogte zijn van deze mogelijkheid en er gebruik van maken als dat nodig is. Heeft u moeite met het aanvragen van de toeslag? Dan kunt u hulp krijgen van de vrijwilligers van het Financieel Café van Uithoorn Voor Elkaar. U vindt alle informatie en contactgegevens op energietoeslag.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Energietoeslag aan te vragen tot 1 juli

Veel gezinnen hebben moeite met de hoge energiekosten. Daarom heeft de gemeente Uithoorn besloten de energietoeslag 2023 voor huishoudens met een laag inkomen te verlengen. Behoort u tot deze groep, dan kunt u de eenmalige toeslag van € 800 tot 1 juli 2024 aanvragen. Meer dan 900 inwoners kregen vorig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: