Leden Mijdrechtse drugsbende moeten 4,5 en 6 jaar de cel in

Leden Mijdrechtse drugsbende moeten 4,5 en 6 jaar de cel in


Geplaatst op: 20 juni 2024

Twee mannen uit Vinkeveen en Nieuw Vennep zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een Mijdrechtse drugsbende. De 27-jarige A.T. uit Nieuw-Vennep moet 4,5 jaar de cel in, de 39-jarige Vinkevener M.M. kreeg een straf van 6 jaar opgelegd.

De twee mannen hebben zich volgens de rechter vooral beziggehouden met invoer en export van cocaïne. De man uit Vinkeveen is veroordeeld voor de uitvoer van 21 kilo coke, het vervoeren van honderd kilo en het verwerken van 25 kilo van de drugs. Ook is hij, net als de man uit Nieuw-Vennep, schuldig vanwege deelname aan een criminele organisatie.

De 27-jarige vervoerde, samen met anderen, dertig kilo cocaïne. Ook bracht hij een vuurwapen naar een ander lid van de bende. De officier van justitie had ook tegen hem 6 jaar cel geëist, maar niet alles kon worden bewezen.

Grootschalige handel in cocaïne

Beide mannen werden in België aangehouden, na een langlopend onderzoek naar de grootschalige handel en invoer en export van cocaïne. Daarbij werd sinds 2020 een drugsnetwerk in Mijdrecht en omgeving door de politie in de gaten gehouden. De groep kwam in beeld na meerdere autobranden, waarbij opviel dat er geen aangifte van werd gedaan. De eigenaren van de voertuigen waren bekend bij de politie, omdat ze een rol speelden in het lokale drugscircuit. Bij meerdere invallen in woningen en bedrijfspanden werden grote partijen cocaïne aangetroffen.

Drie andere verdachten zijn inmiddels veroordeeld tot celstraffen van 4 en 6 jaar. De leider van de drugsbende blijft tot nu toe buiten schot. Hij houdt zich volgens het OM schuil in het buitenland.

Vinkevener M.M. werd eind december 2020 aangehouden, nadat hij in een loods in de Belgische havenplaats Temse blokken cocaïne had opgepikt. Ook A.T. uit Nieuw Vennep werd in België aangehouden, nadat hij cocaïne in zijn auto met verborgen laadruimte had geladen. Ze worden beiden ook nog in België vervolgd, maar wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.


Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leden Mijdrechtse drugsbende moeten 4,5 en 6 jaar de cel in

Twee mannen uit Vinkeveen en Nieuw Vennep zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een Mijdrechtse drugsbende. De 27-jarige A.T. uit Nieuw-Vennep moet 4,5 jaar de cel in, de 39-jarige Vinkevener M.M. kreeg een straf van 6 jaar opgelegd. De twee mannen hebben zich volgens de rechter vooral beziggehouden met invoer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: