Inloophuis ’t Anker sluit seizoen smakelijk af

Inloophuis ’t Anker sluit seizoen smakelijk af


Geplaatst op: 24 juni 2024

Aan het eind van een succesvol jaar sloot Inloophuis ’t Anker het seizoen af met een smakelijke lunch. Elke maand was er natuurlijk al een heerlijke en gezellige warme lunch voor gasten, tot voor kort voor een groot deel mogelijk gemaakt door supermarkt Boni in Mijdrecht. Maar op 25 juni was de lunch traditioneel voor een groot deel door de vele gasten zelf verzorgd. ’t Anker zorgde voor de soep en gasten namen iets lekkers mee. Zo werd het een extra bijzondere en gezellige afsluiting van het seizoen.

Het was inderdaad een bijzondere dag want er is afscheid genomen van coördinator Hester Thasing. 8,5 jaar heeft zij zich met hart en ziel ingezet voor het inloophuis. Ze was een vertrouwenspersoon, bereid om te helpen, te luisteren en te ondersteunen. Ze zal gemist worden!

Naast de inloop waren er afgelopen periode veel activiteiten. Zo heeft de schildersgroep elke week hard gewerkt en mooie dingen gemaakt, de yogagroep werd goed bezocht, het smartlappenkoor liet van zich horen. Naast deze en andere ‘vaste’ activiteiten waren de mindfulness- bijeenkomsten nieuw en waardevol. In oktober en november werd in lotgenotengroepen aandacht besteed aan resp. borstkanker en prostaatkanker. Ook was er weer een drukbezochte lezing van remissiecoach Maaike Brugmans. Omdat ’t Anker geen subsidie ontvangt en geheel afhankelijk is van giften en sponsoring, is men nu al bezig met de voorbereidingen van deelname aan de Ride of the Roses, een grote sponsorfietstocht voor kankeronderzoek en inloophuizen op 29 september.

Inloophuis ’t Anker opent in september weer elke dinsdag en donderdag de deuren voor iedereen ‘die geraakt is’ door kanker. Maar om de gasten en de vele vrijwilligers die ’t Anker mogelijk maken even vakantie te geven, is ’t Anker tot dan alleen op dinsdagmorgen open van 10.00 uur tot 12.00 uur voor koffie- of theebezoek. Er zijn dan geen activiteiten.

Je bent van harte welkom, ook om vrijblijvend kennis te maken met het voor velen zo belangrijke en waardevolle inloophuis van De Ronde Venen, gehuisvest op Karekiet 49 in Mijdrecht. Meer informatie kun je vinden op de website www.inloophuishetanker.nl


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inloophuis ’t Anker sluit seizoen smakelijk af

Aan het eind van een succesvol jaar sloot Inloophuis ’t Anker het seizoen af met een smakelijke lunch. Elke maand was er natuurlijk al een heerlijke en gezellige warme lunch voor gasten, tot voor kort voor een groot deel mogelijk gemaakt door supermarkt Boni in Mijdrecht. Maar op 25 juni … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: