Nieuwe bedrijventerrein krijgt als naam: De Bocht

Nieuwe bedrijventerrein krijgt als naam: De Bocht


Geplaatst op: 25 juni 2024

Het nieuwe bedrijventerrein ten noorden van de N201 in Mijdrecht gaat ‘De Bocht’ heten. De meeste inwoners hebben op deze naam gestemd toen werd gevraagd wat de naam van het nieuwe bedrijventerrein zou moeten worden. Het college van B en W heeft de stemuitslag gevolgd en besloten het terrein de naam De Bocht te geven.

Het nieuwe bedrijventerrein is een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein in Mijdrecht en komt ten noorden van de huidige N201 te liggen. De aanleg van het nieuwe terrein hangt samen met het verleggen van de N201 bij Mijdrecht. De weg heeft daar een scherpe bocht. In het nieuwe tracé wordt deze bocht afgesneden. Het verkeer kan daardoor makkelijker doorstromen. De planning is dat dit in 2028 gebeurt. Het nieuwe bedrijventerrein komt aan beide zijden van de nieuwe weg te liggen. Ongeveer twee jaar voordat de weg wordt opgeleverd, wordt met uitgifte van grond van het nieuwe terrein begonnen.

Inwoners gevraagd suggesties te doen en stem uit te brengen

Inwoners en ondernemers zijn gevraagd suggesties te doen voor de naam van het nieuwe bedrijventerrein. Daar is door veel inwoners gehoor aangegeven. In totaal ontving de gemeente zo’n 250 suggesties. Daar zijn 5 namen uitgekozen en voorgelegd aan inwoners met het verzoek een stem uit te brengen. Naast De Bocht waren dat: Liefkenshoek, Waverlanden, Zuiderpolder en Het NBM (Nieuwe Bedrijventerrein Mijdrecht).

In totaal zijn 540 stemmen uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar De Bocht (233 stemmen), gevolgd door Liefkenshoek (171 stemmen) en Waverlanden (91 stemmen). Op basis hiervan heeft het college besloten het nieuwe bedrijventerrein de naam De Bocht te geven.

,,Mooi dat zoveel mensen hebben meegedacht en hun stem hebben uitgebracht’’, zegt wethouder Anja Vijselaar (Economie). ,,Als college vinden we het een goed passende naam bij het bedrijventerrein. Het terrein kan er komen omdat de bocht, toch een heel bekend punt, uit de N201 wordt gehaald. De doorstroming, de veiligheid en de leefbaarheid langs de weg wordt daarmee verbeterd. De bocht zoals we die nu kennen verdwijnt, maar de naam houden we.’’


Laatst bewerkt op: 25 juni 2024 18:20

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe bedrijventerrein krijgt als naam: De Bocht

Het nieuwe bedrijventerrein ten noorden van de N201 in Mijdrecht gaat ‘De Bocht’ heten. De meeste inwoners hebben op deze naam gestemd toen werd gevraagd wat de naam van het nieuwe bedrijventerrein zou moeten worden. Het college van B en W heeft de stemuitslag gevolgd en besloten het terrein de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: