001 -Family

Primeur: schrijver Peter Besser leest voor op de Vuurvogel Uithoorn


Geplaatst op: 3 juni 2011

Uithoorn - Afgelopen woensdag kwam de schrijver Peter Bresser voor groep 4 en 6 voorlezen uit zijn eigen geschreven boek "Pjotr".
Basisschool ‘de Vuurvogel had de primeur, want de dag ervoor was net het tweede deel uitgekomen van "Pjotr". Het nieuwe boek ging onder andere over pesten en gevoelens.
Toen Peter voorlas luisterden de kinderen ademloos, geen wonder want Peter weet wat er leeft in kinderen en wist dit uitstekend over te dragen door zijn eigen boek voor te lezen aan onze leerlingen. Na het voorlezen stelde Peter veel vragen aan de groep over het verhaal en de kinderen konden prima antwoorden omdat ze zich heel goed konden inleven in het gevoel van Pjotr. Het was een top middag!
Wisten jullie trouwens dat er van het boek "Pjotr" ook een musical is gemaakt en dat je die kunt gaan zien in Amstelveen? Aanrader!


Tweede boek "Hallo wie ben jij? Ik ben Pjotr op reis".
In "Hallo, wie ben jij? ik ben Pjotr op reis" trekt Rome erg de aandacht van Pjotr, hij wil de eeuwenoude stad heel graag bezoeken. Ook komt Pjotr op voor Karin als Ben en Harry haar pesten, met als gevolg dat het kwaadaardige duo nu Pjotr heftig gaan pesten. Gelukkig heeft Buurman weer hele goed tips voor Pjotr.

Eerste boek "Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr" Het boek gaat over de wereld van de vrolijke, slimme en dappere Pjotr. Hij maakt in een korte tijd veel ingewikkelde dingen mee. Zoals de scheiding van zijn ouders en verhuizen naar een andere stad. Dan vertelt zijn moeder Pjotr dat hij geadopteerd is. Voor auteur Peter Bresser een herkenbaar verhaal. Hij heeft zijn eigen jeugdervaringen in het boek verwerkt. Bresser brengt ingewikkelde situaties waar kinderen mee te maken hebben op een luchtige manier in beeld. Hij hoopt daarmee kinderen die in moeilijke situaties terecht komen een hart onder de riem te steken. Van elk verkocht boek gaat € 0.75 naar SOS Kinderdorpen. Het boek is te bestellen via www.pjotr.tv.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Primeur: schrijver Peter Besser leest voor op de Vuurvogel Uithoorn

Uithoorn - Afgelopen woensdag kwam de schrijver Peter Bresser voor groep 4 en 6 voorlezen uit zijn eigen geschreven boek "Pjotr".Basisschool ‘de Vuurvogel had de primeur, want de dag ervoor was net het tweede deel uitgekomen van "Pjotr". Het nieuwe boek ging onder andere over pesten en gevoelens. Toen Peter … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: